Presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene, Mahmoud Abbas, a spus, luni, in discutia cu premierul Emil Boc, ca studentii palestinieni din Romania revin acasa nu doar cu diplome de studii superioare, ci si cu "neveste frumoase", intarind astfel legaturile istorice dintre cele doua natiuni, relateaza Mediafax.

"Ne leaga o relatie foarte stransa, istorica, de poporul roman. O componenta importanta este relatia pe care a creat-o universitatea romaneasca in ansamblul ei. Dupa cum stiti, un numar mare de palestinieni tineri au invatat in Romania si s-au intors la ei acasa purtand idei, aducand stiinta si neveste frumoase", i-a spus Mahmoud Abbas lui Emil Boc, starnind rasetele membrilor ambelor delegatii oficiale.

"Da, asta a ajutat la intarirea legaturilor noastre reciproce", a fost de parere si Boc, care si-a amintit cu acest prilej, ca in vremea studentiei a avut foarte multi colegi palestinieni.

"Am avut si la Cluj, pe vremea studentiei, foarte buni colegi cu care am avut o relatie extraordinara si sunt intr-adevar si foarte buni colegi si niste oameni extraordinari. Va multumesc sincer si direct pentru modul cum este tratata de catre Autoritatea Nationala Palestiniana comunitatea romaneasca, comunitate care alaturi de absolventii palestinieni cu studii superioare si doctorale in Romania constituie un veritabil element de legatura intre noi", a spus premierul.

In acest context, presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene a aratat ca presedintele Traian Basescu l-a anuntat ca bursele de studii acordate tinerilor palestinieni vor fi suplimentate.

Mahmoud Abbas a mai precizat ca la nivelul celor doua parti a fost constituita o comisie mixta interministeriala, iar din aceasta vor face parte si oameni de afaceri care se vor deplasa in teritoriile palestiniene pentru a identifica noi oportunitati de afaceri.