Curtea de Apel a respins astazi actiunea prin care deputatul PSD Robert Negoita cerea ridicarea sechestrului impus de ANAF si suspendarea deciziei de impunere in cazul sau, insa decizia instantei poate fi atacata cu recurs. "El poate fi insa executat de fisc in baza deciziei Curtii de Apel, nu e necesar sa se astepte judecarea recursului la Inalta Curte", au declarat pentru HotNews.ro surse ANAF.

  • Fiscul l-a notificat in decembrie 2008 pe Robert Negoita (PSD) ca are de platit inca 3 milioane de euro TVA in urma unor operatiuni prin care deputatul PSD a incercat sa scape de o datorie de 28 de milioane de euro pentru care ANAF i-a impus sechestru asigurator.

AUDIO Reactia lui Robert Negoita: Voi deschide o actiune la CEDO

Descarca fisierul audio in format MP3

Contactat de HotNews.ro deputatul PSD a declarat ca nu stie detaliile deciziei magistratilor dar o va ataca pe toate caile legale chiar si la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. "Mergem in continuare in justitie in speranta ca isi va face treaba. Daca nu reusesc in Romania am sa merg la CEDO. Am sa incerc orice cale de atac", a declarat Negoita.

Intrebat daca nu se gandeste sa plateasca datoria de 30 de milioane ceruta de ANAF Robert Negoita a raspuns: "ANAF trebuie sa raspunda la niste intrebari ale avocatilor mei. Trebuie sa avem un control echitabil nu unul abuziv.Eu nu stiu daca am sau n-am o datorie la Fisc. Probabil ca am o datorie dar hai sa vedem cat e datoria respectiva?"

Cele 28 de milioane ar reprezenta TVA-ul aferent vanzarilor efectuate de Negoita intre 2005 si 2006, cand a vandut sute de case in calitate de persoana fizica pentru a evita plata TVA. Fiscul a considerat insa ca sunt operatiuni comerciale, astfel ca in luna august i-a emis o decizie de impunere pentru sumele datorate bugetului de stat. Negoita a contestat decizia si a incercat sa evite sechestrul printr-un aport de capital.

Aceste miscari par sa-i fi complicat viata deputatului PSD. In loc sa isi salveze proprietatile de la masurile asiguratorii, Robert Negoita s-a ales cu noi datorii la stat. Potrivit Codului Fiscal, operatiunea de aport la capitalul social este o operatiune scutita de TVA, numai daca firma catre se face aportul de capital este platitoare de TVA.