Incubatorul de la Maternitatea Bucur in care a fost ars bebelusul nu corespunde din punct de vedere tehnic, avand probleme de temperatura, umiditate si la sistemul de ventilatie, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, directorul Oficiului pentru Dispozitive Medicale, Lazar Iordache.

"Am evaluat incubatorul. Este vorba despre un aparat facut in 1973, care nu corespundea parametrilor de temperatura, umiditate si ventilatie. Daca a fost facuta revizia, asa cum sustin cei din spital, in urma cu doua luni, atunci nu inteleg de ce a fost lasat in functiune, avand aceste probelme", a spus Iordache.

Potrivit lui Iordache, din cauza problemelor, temperatura pe partea metalica a incubatorului putea ajunge, in medie, la 80 de grade. El a precizat ca rezultatul evaluarii tehnice a incubatorului a fost trimis la procuratura.

Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au declansat, marti, urmarirea penala fata de asistenta Emilia Baron, cea care a uitat in incubator un bebelus, in noaptea de 13 spre 14 noiembrie, ceea ce a produs leziuni grave micutului, punandu-i viata in pericol, au declarat surse judiciare. In fata autoritatilor, asistenta s-a declarat nevinovata, acuzand sistemul medical. Ea a sustinut ca in seara incidentului era singura la 27 de copii.

Anchetatorii au dispus o expertiza tehnico-stiintifica asupra incubatorului, care a intrat in posesia Maternitatii "Bucur" in urma cu 12 ani, facand parte dintr-un lot de sase aparate. Sursele citate au adaugat ca patru din cele sase incubatoare au fost scoase din uz.