Eurodeputatul PDS Ioan Mircea Pascu recunoaste - intr-un interviu pentru RFI - ca sansele lui Adrian Severin de a deveni Inalt Reprezentant pentru politica externa al UE sunt mici, dar nu nule, in conditiile in care s-ar prefera, cel mai probabil, o femeie pentru aceasta pozitie.

"Domnul Adrian Severin are sansele sale, dupa parerea mea, ele au fost putin mai mari saptamana trecuta, cand domnul David Miliband s-a retras. Insa in orice caz, domnia sa are un avantaj, iar pentru noi, sa spunem asa, e foarte bine ca a intrat in carti si a intrat in joc", apreciaza Ioan Mircea Pascu. Atuul lui Severin ar fi acela ca acest post trebuie sa revina unui socialist, se va negocia pana in ultima clipa, iar Severin isi joaca sansa pana la capat.

"Daca pana la urma se va merge pe o formula in care candidatul este o femeie - pentru ca din cate am inteles, cam in directia aceasta se indreapta lucrurile - n-avem ce sa facem, a concurat onorabil si competitia a fost mai mult decat onorabila pentru domnia sa", a mai spus Pascu.

El crede ca sunt trei conditii pentru succes intr-un astfel de caz: "sa ai un candidat valabil, tara sa aiba greutate in Uniunea Europeana si in al treilea rand, candidatul acela sa fie sprijinit de tara. Eu am inteles ca din aceste conditii am avut-o doar pe prima un timp, s-a adaugat si a treia, se pare, in ultima vreme, insa din pacate, cea de-a doua conditie nu avem cum s-o indeplinim", a conchis eurodeputatul socialist.