Oficialii Ministerului Economiei nu au cunostinta de faptul ca au avut proces cu Greenpeace Romania si cu atat mai mult ca l-au pierdut. "Este o stire falsa, nu a existat niciun proces. In mod normal ar fi trebuit sa primim o citatie, iar eu nu-mi aduc aminte de o asemenea hartie, a declarat pentru HotNews.ro Tudor Serban, secretar de stat in Ministerul Economiei. Potrivit acestuia, citatia ar fi trebuit sa treaca si pe la el.

Greenpeace Romania a anuntat ca a castigat procesul intentat Ministerului Economiei pentru refuzul de a face publica amplasarea viitoarei centrale nucleare din Romania. Tudor Serban sustine ca nu a fost stabilita inca locatia, fiind inca in analiza. Reprezentantii Ministerului Economiei au afirmat in mai multe randuri ca decizia privind locatia va fi luata pana in toamna. Potrivit secretarului de stat, nu a fost inca stabilit locul deoarece, in conditiile in care a fost demis Guvernul, "nu este o stare normala de lucru" si "avem un blocaj" la nivel decizional.

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Greenpeace Romania sustin ca cei de la Ministerul Economiei au stiut de proces. "In iunie ne-am intalnit cu jurista lor", a afirmat Crisanta Lungu, director executiv Greenpeace Romania. Aceasta crede ca ministerul va face un recurs si astfel locatiile pentru amplasarea centralei nucleare nu vor fi cunoscute prea curand.

In baza liberului acces la informatii publice, in martie 2009, Greenpeace a solicitat Ministerului Economiei lista celor o suta de locatii care au fost evaluate pentru construirea de noi centrale nucleare in Romania. Greenpeace sustine ca informatiile respective au fost solicitate de mai multe ori, mentionandu-se faptul ca lipsa unui raspuns va implica actionarea in instanta. In conditiile in care nu a furnizat niciun raspuns, Ministerul Economiei a fost actionat in judecata pentru refuzul de a oferi liber acces la informatii de interes public, proces pe care l-a pierdut.