Nu coruptia mananca cea mai mare parte din banii dintr-un sistem, ci aparatul birocratic al sistemului, a declarat sambata Traian Basescu, adaugand ca, in prezent, multe administratii locale cheltuiesc irational banii si ulterior cer fonduri de la Guvern.

Basescu i-a explicat primarului Timisoarei ca nu alocarea fondurilor de la nivel central la nivel local este problema, ci felul in care sunt folosite aceste fonduri.

"Daca va uitati la multe scoli ce achizitii au facut din banii alocati in ultimii doi - trei ani veti vedea ca este o problema si de management al resurselor. Sistemele bugetare inghit ele insele resurse si nu le lasa pentru obiectivele pentru care au fost alocate", a spus Basescu, citat de Mediafax.

Seful statului a adaugat ca aparatul biroctratic este problema in sistemele bugetare, si nu coruptia.

"Nu coruptia mananca cea mai mare parte din banii dintr-un sistem, ci aparatul biroctratic al sistemului. Sunt zone in care trebuie sa spunem stop proastei intelegeri a autonomiei locale. In acest moment multe administratii locale cheltuiesc irational, de multe ori, si apoi spun sa dea Guvernul bani, " a spus Basescu.

Seful statului s-a referit si la sistemul sanitar despre care a spus ca in anul 2000 avea alocat un miliard de euro de la bugetul de stat, iar in 2008 acelasi sistem primea cinci miliarde de euro de la buget, insa calitatea serviciilor medicale nu s-a inbunatatit de cinci ori.