Mossadul ar fi intentionat sa-l asasineze pe primul ministru al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, relateaza canalul de televiziune qatariot Al Jazeera, citand surse din presa turca. Un e-mail descoperit in computerul unui membru al organizatiei subversive Ergenekon ar indica un plan de asasinare pus la cale de serviciile secrete israeliene.

Ergenekon este suspectata ca ar pregati o lovitura de stat impotriva guvernului islamist condus de premierul Recep Tayyp Erdogan. Un jurnalist israelian neidentificat ar fi trimis e-mailul in cauza mai multor membri ai retelei pentru a-i informa cu privire la intentia Mossadului de a comite un atentat.

E-mailul promite sprijin din partea sefului Mossadului, Meir Dagan, pentru un anumit Mr. Dugo, care, potrivit presei turce, ar fi Dogu Perincek, liderul Partidului turc al Muncii, suspectat ca s-ar afla in fruntea organizatiei Ergenekon.

In februarie, in Turcia a circulat o informatie potrivit careia Israelul era interesat sa provoace o schimbare de regim la Ankara. Premierul Erdogan condamna constant razboiul purtat de Israel in Fasia Gaza. La inceputul acestei luni, cinci persoane suspectate ca planuiau un atac impotriva premierului au fost arestate.