Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Miercurea Ciuc, ca exista "un nou concept privind finantarea constructiei de autostrazi", iar in urma aplicarii acestuia vor exista mai multi bani pentru construirea autostrazilor.

Berceanu a explicat ca este vorba de a realiza portiuni foarte complicate si foarte scumpe de autostrazi – cum ar fi Sibiu - Pitesti sau Sibiu - Rm.Valcea, care trec prin munti, tuneluri, viaducte – prin concesiune catre consortii internationale care sunt interesate.

Ministrul Transporturilor a afirmat ca aceste consortii ar lua insa la pachet si portiuni deja existente, pe care le vor administra pe 20-25 de ani, dupa cum vor fi ofertele si licitatiile internationale care vor fi organizate, informeaza NewsIn.

Potrivit lui Berceanu, daca se va reusi schimbarea partiala a finantarii prin concesiuni, prin atrageri de alte fonduri, atunci vor ramane multi bani care ar putea fi utilizati pentru drumurile nationale. Acesta este si motivul pentru care ministrul a prezentat aceasta chestiune in Harghita, intrucat, daca vor ramane bani pentru drumurile nationale, judetele Covasna si Harghita vor fi si ele beneficiare.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, in urma cu o saptamana, ca in acest an vor fi finalizati 70-75 de kilometri de autostrazi.