Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, l-a desemnat duminica la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) pe comisarul sef Cornel Serban, pana la numirea, de catre premierul Emil Boc, a directorului general al acestei structuri, anunta ministerul, intr-un comunicat de presa.

Comisarul sef Cornel Serban a asigurat, in ultima perioada, coordonarea activitatii DGIPI.

"Prin decizia de astazi, ministrul Dan Nica are in vedere asigurarea unei coordonari eficiente a DGIPI, avand in vedere contextul operativ actual", potrivit sursei citate.

Postul de sef al DGIPI a antrenat demiterea lui Gabriel Oprea din functia de ministru de Interne, dupa ce acesta il numise pe Virgil Ardelean la conducerea acestei structuri de informatii, fara a consulta partidul din care facea parte atunci, PSD.

Potrivit unor surse HotNews, si demisia celui de-al doilea ministru de Interne al Guvernului Emil Boc, Liviu Dragnea, ar fi fost legata de sefia DGIPI, in conditiile in care acesta nu a fost de acord cu numirea lui Mincu Silvestru in aceasta functie.

Mincu Silvestru este unul dintre apropiatii lui Vanghelie iar presa a scris ca ar fi avut legaturi stranse cu fratii Camataru. Silvestru a fost prim-adjunct al sefului Politiei Capitalei, fost sef al Politiei Sectorului 1 in guvernarea Adrian Nastase si a ajuns in 2002 sa faca parte din SRI.