Adoptarea bugetului pe 2009 ar putea fi amanata pentru vineri sau chiar pentru saptamana viitoare, sustine presedintele Federatiei Sanitas, Marius Petcu, potrivit Mediafax. Guvernul ar trebui sa adopte, joi, bugetul pe anul 2009. Sindicatele sunt insa nemultumite de posibilitatea ca salariile bugetarilor sa fie inghetate timp de 6 luni.

UPDATE:Premierul Emil Boc il contrazice pe liderul Sanitas: Proiectul de buget va fi discutat in sedinta de joi a Executivului, a declarat primul ministru, potrivit Mediafax.

Guvernul se intalneste, miercuri, cu partenerii sociali pentru a-si prezenta viziunea asupra bugetului de stat pe 2009. Totodata, ministrul de Finante discuta, din nou, cu fiecare membru al cabinetului Boc despre sumele pe care le va primi fiecare minister in parte.

Miercuri seara urmeaza sa aiba loc o noua intalnire in Coalitie, pentru ultimele concluzii privind bugetul de stat pe 2009, care ar urma sa primesca aprobarea Guvernului in sedinta de joi.

Noaptea trecuta, dupa intalnirea Coalitiei, vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat ca Guvernul are in vedere un moratoriu privind inghetarea salariilor, dar ca inca nu s-a luat o decizie in acest sens.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, intr-un interviu la Radio Romania Actualitati, ca salariile din sistemul bugetar ar putea fi inghetate timp de sase luni.