Sute de pelerini s-au aflat, miercuri noaptea, in biserica Nasterii Domnului din Betleem, locul unde se crede ca s-a nascut Iisus Hristos, pentru a participa la slujba de la miezul noptii.

O mare de oameni s-a strans si in jurul Bisericii Nasterii Domnului sau Bisericii Nativitatii, cea mai veche biserica din Tara Sfanta, unul dintre cele mai sacre locuri ale crestinilor, transmite CNN.

Si anul acesta pelerinii au venit in orasul sfant in numar foarte mare astfel incat nu mai este nici un loc de cazare in Betleem.

"Anul acesta turismul merge mai bine decat anul trecut. Am primit circa 1.250.000 de turisti. Hotelurile sunt pline de Craciun si mai asteptam inca aproximativ 30.000 de oaspeti", a declarat Victor Batarseh, primarul orasului Betleem.

Patriarhul latin al Ierusalimului, monseniorul Fouad Twal, a adresat un mesaj de pace in predica sa, chemand la incetarea conflictelor.

"Pacea este un drept pentru toti, este de asemenea solutia tuturor conflictelor si a tuturor diferendelor. Razboiul nu aduce nici pace, nici securitate", a spus Fouad Twal.

Israelul a luat masuri speciale pentru a facilita accesul la locurile sfinte pentru slujbele de Craciun, de la Betleem si Nazaret.

In acelasi timp, Papa Benedict al XVI-lea a folosit traditionala slujba de Craciun pentru a face apel la incetarea urii si a violentelor in Orientul Mijlociu, transmite BBC.

"Sa ne rugam pentru intelegere reciproca si pentru ca inimile noastre sa se deschida, astfel incat sa se deschida si granitele", a spus suveranul Pontif in cuvantul sau adresat miilor de credinciosi adunati in Basilica Sfantul Petru din Roma.

Sanctitatea sa intentioneaza sa viziteze, anul viitor, Iordania, Israelul şi Teritoriile Palestiniene.

Joi dimineata, in ziua de Craciun, Papa va rosti mesajul sau catre lumea intreaga, mesaj care va fi transmis in direct la televiziunile si posturile de radio din mai multe tari ale lumii.