Daniela Popa, presedintele Partidului Conservator, este cercetata de procurorii DNA pentru ca a incercat sa ascunda informatii in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, pentru fals si tainuirea unui bun provenit dintr-o infractiune, transmite Mediafax. In acelasi dosar, procurorii anticoruptie i-au pus sub sechestru asigurator liderului PC, Dan Voiculescu, un imobil si 20 de milioane de lei.

Procurorii sustin ca datele trimise de Popa privind membri ai partidului implicati in scandalul legat de privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) nu corespund cu cele de pe site-ul oficial al partidului. Mai precis, Popa este acuzata ca a ascuns informatii referitoare la Sorin Pantis si Jean-Catalin Sandu, membri ai Biroului Permanent al PC, inculpati in acest dosar.

Presedintele PC este acuzata ca, indeplinind o functie de conducere intr-un partid, s-a folosit de influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii, pentru sine ori pentru altii, de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Daniela Popa mai este acuzata si de tainuirea bunurilor provenite din savarsirea unei infractiuni, favorizarea persoanelor care au comis o astfel de infractiune.

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, alaturi de alte 12 persoane, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.

De altfel, procurorii anticoruptie i-au pus sub sechestru asigurator liderului PC, Dan Voiculescu, un imobil aflat in soseaua Kiseleff si 20 de milioane de lei din doua conturi, in acest dosar.

Potrivit rechizitoriului prejudiciul total cauzat in acest dosar este de 221.838.135,2 RON.