Tratamentul cel mai bun pentru combaterea crizei economice in Romania este incurajarea investitiilor, si nu a consumului, a declarat vineri premierul Calin Popescu Tariceanu, dupa ce a vizitat o fabrica de asamblare calculatoare din comuna Chiajna, destinate elevilor romani.

"Pentru economia romaneasca, tratamentul cel mai bun este sa investim in continuare, si nu numai in infrastructura. Investitiile trebuie sa fie componenta esentiala, si nu consumul", a spus seful Executivului.

El a aratat ca Romania trebuie sa aplice solutii usor diferite fata de tarile vestice, care in prezent cauta mijloace de a incuraja consumul, in conditiile in care aceasta componenta a cresterii economice a functionat bine in tara noastra.

"Pe masura ce vom observa reactia economiei, este foarte posibil sa trebuiasca sa gandim si alte solutii suplimentare", a adaugat Tariceanu.

In ceea ce priveste taxa de prima inmatriculare, primul ministru a precizat ca ordonanta privind suspendarea acesteia va intra in vigoare cel tarziu in data de 15 decembrie. "In cel mai rau caz, putem sa discutam de o amanare de 15 zile", in functie de raspunsul Comisiei Europene, a adaugat el.