Afis al campaniei antifumat, campanie
finantata de Ministerul Sanatatii
Foto: Hotnews

Un citititor scrie pe Forumul HotNews.ro ca afisele campaniei antifumat par menite mai degraba a promova imaginea Mihaelei Radulescu decat sa te invite sa te lasi de fumat.

"N-ar fi fost mai potrivita o sportiva sau un sportiv roman sa faca o astfel de campanie?" se intreaba el.

Invitam cititorii Hotnews.ro sa raspunda la intrebarea cum ajung vedetele vedete in Romania?

"Scandalul Antena 2/ Mihaela Radulescu e deja fumat, ca sa zic asa. In urma lui eu am ramas insa cu o intrebare de pus. Cine e aceasta Mihaela Radulescu ca sa faca o campanie antifumat finantata de Ministerul Sanatatii? Abia s-a incheiat Olimpiada, n-ar fi fost mai potrivita o sportiva sau un sportiv roman sa faca o astfel de campanie? Cred ca am dreptul sa ma intreb asta, daca e vorba de banii statului.

Apoi, sa spunem ca Mihela Radulescu este cu adevarat o vedeta devastatoare. De ce sa intre ea intr-o combinatie cu statul? Dar, o sa-mi spuneti, domnule esti nedrept, femeia asta nu numai ca nu a cerut nici un ban de la stat, ci a dat ea 12 000 de euro. Pai, oricat de martian ai fi, cum ai putea sa-ti inchipui ca asta nu e o afacere excelenta pentru vedeta. Cum naiba sa nu dai 12 mii de euro pentru ca imaginea ta (pe unele afise e chiar si o semnatura artistica, ca un autograf, a M.R.) sa fie pe toate gardurile, intr-o postura provocatoare si intr-un context foarte pozitiv, o campanie antitabagica. Priviti afisul cu atentie, cui se face reclama, antifumatului sau vedetei?

Citez:

"Asta o sa vedeti pe toate panourile din tara si din Bucuresti cu mine, ce-i drept inlenjeria asta foarte sexy. Sper ca oamenii foarte inteligenti si foarte destupati nu numai la minte, dar si la imaginatie, vor intelege ca acesta e singurul motiv pentru care ma aflu in aceasta ipostaza", a declarat la lansarea campaniei Mihaela Radulescu.

Ma mai intreb odata, de ce a tinut vedeta atat de tare sa faca aceste afise? De ce ministerul a preferat aceasta campanie "destupata"?

Am citit comentarii pe forumuri ale unor oameni care se intrebau de ce "ecologismul" vedetei nu se manifesta si in familie, sotul vedetei distrugand un parc din Constanta pentru a face loc unui mall. Gurile rele leaga acest lucru de reclama electorala pe care i-a facut-o Mihaela R. primarului Mazare. Probabil ca intre cele doua evenimente nu este o legatura cauzala, dar o legatura oricum ai lua-o e cel putin probabila.

Nu vreau sa creada cineva ca mi s-a pus pata pe M.R.. Am incercat doar sa dau un exemplu despre ce inseamna mecanismul vedetismului la noi si cum se propaga imaginea unei persoane. O sportiva medaliata la Olimpiada n-ar putea sa strapunga acest mecanism niciodata. La noi vedetele vin de sus, se parasuteaza din lumea imbogatitilor si a parvenitilor in mijlocul poporului. Nu noi votam vedetele, ci de cele mai multe ori, se pare, Comitetul Central al celor ce fac afaceri cu bani publici ni le afiseaza pe toate gardurile."

Vizitator_Corvin.

Ai dreptate cu vedetele inventate. Aproape toatele vedetele de la noi sunt "parasutate" de sus. Un singur exemplu, de ce Anamaria Marinca, o actrita care a fost pe podiumul de la Cannes nu e vedeta in Romania?

Au ajuns vedete tot felul de analfabete. Vedetele muzicii romanesti de astazi sunt niste fete care habar n-au sa cante, vedetele fotbalului romanesc de astazi sunt Mitica Dragomir si Mircea Sandu, etc.