Presedintele Traian Basescu se afla miercuri in Tamaseni, judetul Neamt pentru a vedea stadiul lucrarilor de reconstructie a caselor. Sinistratii din aceasta localitate grav afectata de inundatiile de la sfarsitul lunii iulie, i s-au plans presedintelui ca banii alocati de Guvern pentru refacerea caselor sunt foarte putini.

Seful statului a mers din casa in casa, s-a intalnit cu sinistratii si a tinut sa vada cum decurg lucrarile de reconstructie a caselor prabusite si de consolidare a celor afectate de inundatii.

Traian Basescu le-a spus locuitorilor ca le intelege necazurile, dar le-a cerut sa lucreze si ei si sa ajute la reconstructia caselor.

"Ati reusi sa va descurcati daca ati pune si voi mana sa munciti si constructorii sa faca numai ceea ce nu puteti voi face", a afirmat Basescu, citat de Mediafax.

Alti localnici i s-au plans presedintelui ca in comuna au ajuns foarte putine din materialele promise de Guvern.

"Aveti rabdare. Daca nu s-ar fi gandit Guvernul ca e greu, nu v-ar fi dat materiale. Materialele vor ajunge pana se raceste vremea si voi ar trebui sa fiti multumiti ca in loc de case din chirpici o sa aveti case din BCA", a mai spus Basescu.

In localitatea Tamaseni, 255 de case au fost distruse de inundatii si trebuie reconstruite, iar alte 315 locuinte trebuie reparate.