Premierul Tăriceanu a anunţat marţi că va discuta cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport, Octavian Belu, pentru a găsi soluţia juridică în vederea trecerii bazelor sportive din Bucureşti în administrarea Primăriei Capitalei sau în cea a primăriilor de sector. Potrivit NewsIn, in cadrul intalnirii cu primarii din Bucuresti, Andrei Chiliman a cerut o solutie pentru ca Autoritatea Nationala pentru Sport sa nu mai avizeze schimbarea destinatiei bazelor sportive din Capitala, referindu-se in particular la Strandul Tineretului.

"Eu cred că ar fi corect să le trecem (bazele sportive din Bucureşti n.r.) în administrarea primăriei generale sau a primăriilor de sector. Vom discuta cu Autoritatea Naţională pentru Sport cu privire la soluţiile juridice, legale, pe care să le dăm acestor baze sportive, astfel încât să poată servi unui număr mare de cetăţeni şi să poată fi asigurate sursele de investiţii", a anunţat Tăriceanu după întrevederea cu primarii din Capitală.

Premierul s-a arătat bucuros că, în cadrul discuţiilor cu primarii din Capitală, nu a sesizat "nuanţe politice sau polemice", întrevederea fiind "golită de orice componentă politică".

Calin Popescu Tariceanu a avut marţi o întâlnire cu primarii de sectoare, cu primarul general al municipiului Bucureşti şi prefectul municipiului Bucureşti. La întrevedere au fost invitaţi şi Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltării, şi secretari de stat din Ministerul Internelor.