CFR Calatori va despagubi calatorii care au suferit de pe urma accidentului feroviar de la Valea Calugareasca, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, directorul Regionalei CFR Calatori Bucuresti, Teodor Gavris.

Societatea va acorda despagubiri atat in cazul victimei accidentului, cat si in cazul persoanelor ranite, insa cuantumul exact va fi stabilit in urma deciziei comisiei de ancheta si a unei comisii de evaluare.

Ancheta pentru elucidarea cauzelor accidentului - incadrat la categoria I - este coordonata de Procuratura, din comisia de investigatie facand parte reprezentanti ai Autoritatii, ai CFR Calatori si CFR SA.

Regionala CFR Bucuresti a anuntat ca toate vagoanele deraiate ieri, in apropiere de Valea Calugareasca, au fost ridicate de pe sine, iar dupa ora 14:00 circulatia feroviara ar putea fi reluata pe un singur fir. Cauzele producerii deraierii nu au fost inca stabilite, dar ancheta continua.

O tanara de 16 ani a murit ieri in acest accident, iar patru persoane au fost ranite, dintre care doua se mai afla in spital. Traficul feroviar spre si dinspre localitatile din Moldova a fost grav perturbat, s-a circulat deviat, iar trenurile au avut intarzieri de mai multe ore.

S-a circulat deviat din Buzau, pe relatia Faurei-Urziceni-Bucuresti. Cel putin opt trenuri au avut intarzieri de pana la 220 de minute. Este vorba de rapidul Moscova-Bucuresti, rapidul Botosani-Bucuresti, acceleratul Bacau-Bucuresti, rapidul Iasi-Bucuresti, acceleratul Galati-Bucuresti, un alt rapid Iasi-Bucuresti, rapidul Botosani-Bucuresti si rapidul Chisinau-Bucuresti.