Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie, a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan. Totodată, va fi pusă în circulație și linia navetă 641, care va circula pe traseul tramvaiului 41.

Podul GrantFoto: Hotnews

„Așa cum am promis, duminică, 31 martie, la ora 11:00, redeschidem circulația rutieră pe Podul Grant, pe sensul Crângași - Turda. Tot atunci, se va relua și circulația tramvaielor 41, pe ambele sensuri”, a anunțat Nicușor Dan.

Linia de tramvai 41 va fi închisă, pentru „efectuarea lucrărilor de repunere a infrastructurii pe pod”.

„Pentru preluarea călătorilor, se înființează linia navetă 641 care va circula pe traseul tramvaiului 41 cu deviere pe Calea Giulești-Gara de Nord-Calea Griviței”, a mai scris Nicușor Dan.

Când au început lucrările la Podul Grant

Circulația pe Podul Grant a fost închisă de pe 13 octombrie pe sensul dinspre Calea Crângași către Str. Turda. Tramvaiul 41 circulă alternativ, pe un singur fir, pe lungimea podului, restul traseului nefiind afectat de lucrări.

Primăria Capitalei a reluat, în luna august, lucrările de consolidare a Podului Grant, după 3 ani de pauză. Termenul de finalizare este 24 de luni, iar investiția este de 65 milioane lei.

Lucrările de consolidare a Podului Grant au fost începute în aprilie 2019 și au fost întrerupte un an mai târziu, undeva la 30%, din cauza situației financiare dezastruoase în care se afla municipalitatea.

Atunci erau executate de Compania Municipală Poduri și Pasaje, iar după ce aceasta a fost trasă pe linie moartă, a fost făcută o licitație pentru desemnarea unui nou constructor.