Zidurile unor biserici, preum și monumente din centrul Capitalei, între care „Memorialul Renașterii” din Piața Revoluției, au fost vandalizate, fiind umplute cu mesaje tip graffiti, unele dintre acestea obscene.

Statuia lui Iuliu Maniu, vandalizataFoto: Hotnews / Victor Cozmei

Poliția Capitalei a anunțat că polițiștii s-au sesizat din oficiu miercuri și au început cercetări într-un dosar penal pentru profanarea lăcașurilor sau obiectelor de cult și distrugere.

Conform unui comunicat al Poliției Capitalei, în noaptea de marți spre miercuri ar fi fost scrise mesaje pe pereții mai multor biserici și monumente din sectoarele 1 și 3, unele dintre acestea fiind clasate ca monumente istorice.

„Astfel, în urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate de polițiștii din Capitală a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptelor, fiind efectuate demersuri, pentru depistarea acesteia și luarea măsurilor legale ce se impun”, mai spun polițiștii.

Autorul a folosit un spray tip graffiti, fiind vandalizate zidul Bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” de pe strada Academiei și gardul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” de pe strada Scaune, precum și monumentul „Memorialul Renașterii” și ansamblul de statui ale lui Iuliu Maniu din Piața Revoluției. Cele două biserici și „Memorialul Renașterii” sunt clasate ca fiind monumente istorice.