Primarul Capitalei, Adriean Videanu, l-a contrazis miercuri pe ministrul Transporturilor, Ludovic Orban in privinta modalitatii de dezvoltare a metroului bucurestean in partea de nord a Capitalei. Videanu sustine ca este nevoie de o linie care sa fie legata de statia Piata Victoriei sau 1 Mai si sa deserveasca zonele de nord ale Bucurestiului, si nu de o linie care sa lege centrul Capitalei de Aeroportul Otopeni.

"Extinderea metroului catre Otopeni are ca scop principal rezolvarea traficului din nordul Capitalei, zona care s-a dezvoltate foarte mult in ultima vreme", a explicat Adriean Videanu.

"Solutia propusa de Ministrul Transporturilor nu e viabila. Domnul Orban vrea o mocanita pentru Bucuresti, care sa plece din Gara de Nord. Noi nu vrem sa legam centrul orasului de Aeroportul Otopeni. Eu nu vreau doua trenuri pe zi", a mai spus Videanu.

Ministrul Transporturilor sustine crearea unei retele de metrou care sa lege Gara de Nord de aeroport, cu un traseu care sa treaca prin suburbiile Bucurestiului, nu prin nordul orasului.

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, nu este de acord nici cu proiectul lui Ludovic Orban care prevede ca Autoritatea Metropolitana de Transport - ce va cuprinde metroul si RATB-ul - sa treaca in subordinea Guvernului Romaniei. Primarul Capitalei a explicat ca Orban a urmat exemplul Madridului, dar fara sa tina seama de faptul ca Autoritatea de Transport madrilena este subordonata Guvernului Regional.

"Autoritatea Metropolitana de Transport nu trebuie subordonata Guvernului Romaniei, ci Primariei Bucuresti si Prefecturii Ilfov. Guvernul nu trebuie sa gestioneze o autoritate de transport locala", a precizat Videanu.