Un incendiu puternic a cuprins duminica dimineata o gospodarie din localitatea Urechesti (Vrancea) in care era amenajata o microferma, sase autospeciale din cadrul ISU Vrancea fiind mobilizate pentru stingerea focului. Anchetatorii au stabilit ca incendiul a fost provocat intentionat, potrivit news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Vrancea, Florin Olaru, incendiul a fost semnalat duminica dimineata in jurul orei 3.30. In momentul in care au ajuns la locul incendiului, pompierii au constatat ca focul cuprinsese acoperisul locuintei, anexele si grajdurile animalelor.

In urma incendiului au ars acoperisul locuintei, pe o suprafata de aproximativ 200 de metri patrati si mai multe anexe pe o suprafata de circa 400 de metri patrati.

Pompierilor le-au venit in ajutor pentru stingerea focului localnici si voluntari de la SVSU, care timp de patru ore s-au luptat cu flacarile. Pagubele sunt insemnate, insa s-a reusit salvarea animalelor.

Pompierii au stabilit ca focul a fost pus de o mana criminala, iar cazul a fost preluat de politie.

Gospodaria care a ars apartinea unor localnici care au muncit mai multi ani in Italia, iar la revenirea in tara, cu banii economisiti, au infiintat o microferma, distrusa de incendiul de duminica dimineata.