Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, impreuna cu politisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, au efectuat marti 16 perchezitii domiciliare la locuintele unor persoane suspectate de comiterea unor infractiuni economice in municipiul Bucuresti si in judetele Prahova, Sibiu si Ilfov, scrie Agerpres.

Actiunea vizeaza persoane banuite ca ar face parte dintr-un grup infractional, specializat in savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, se arata intr-un comunicat de presa al IGPR. 13 persoane vor fi conduse la audieri.

In perioada 2010 - 2016 suspectii au creat un circuit comercial fictiv avand drept scop sustragerea de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat in vederea obtinerii de beneficii financiare substantiale, prin intermediul mai multor societati comerciale.

In baza facturilor emise de societatile 'fantoma', administrate de suspecti, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat in valoare de aproximativ 2.133.549 lei, constand in impozit pe profit neconstituit si taxa pe valoare adaugata dedusa in mod nelegal.

Sumele de bani care au facut obiectul acestui circuit financiar fictiv si care constituie produsul infractiunii de spalare a banilor sunt estimate la 6.852.575 de lei.