Presedintele Klaus Iohannis a transmis, sambata, un mesaj de condoleante presedintelui Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, in urma atacului terorist comis asupra unei moschei in nordul peninsulei Sinai, atentat ce s-a soldat cu peste 300 de morti.

"Condamn cu fermitate atentatul sangeros care a avut loc in Egipt, la 24 noiembrie a.c., curmand numeroase vieti nevinovate si ranind peste o suta de persoane.

Romania considera inacceptabile asemenea acte de violenta extreme, care nu au nicio justificare. Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea, la nivel international, a extremismului si a terorismului.

Am speranta ca prin efortul nostru conjugat vom putea promova toleranta si intelegerea pentru ca cetatenii nostri sa traiasca in pace si siguranta", se arata in mesajul presedintelui Iohannis.

Totodata, seful statului a transmis condoleante si ganduri de compasiune poporului egiptean si familiilor afectate, precum si insanatosire grabnica celor raniti.

Bilantul masacrului ce a avut loc vineri la o moschee din regiunea egipteana Sinai a urcat la 305 morti, dintre care 27 erau copii, transmite sambata agentia egipteana de presa MENA, citata de Reuters. Alti 128 de oameni au fost raniti.

Potrivit procurorului general de la Cairo, atacatorii aveau steagul "Statului Islamic" si au fost in numar de 25-30.

Barbatii, unii purtand masti si uniforme de tip militar, au inconjurat moscheea, acoperind ferestrele si iesirea, si au deschis focul catre interior cu arme automate, se spune in comunicatul procuraturii.