Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a spus miercuri, la dezbaterea "Orasele Romaniei la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiesti", ca "oamenii politici de astazi au obligatia sa pastreze nealterate optiunile strategice euro-atlantice ale Romaniei" si ca "asa-zis reforma fiscala impusa de PSD a creat incertitudini de natura sa afecteze increderea investitorilor".

Klaus IohannisFoto: Captura presidency.ro

Iohannis a spus ca "progresul unei natiuni se produce atunci cand in centrul preocuparilor decidentilor politici se afla cetateanul, cu problemele sale, care impune cele mai potrivite reglementari" si ca orasele smart isi propun "sa foloseasca tehnologiile moderne pentru a imbunatati viata cotidiana a oamenilor".

In acest moment, seful statului a adus in discutie cum, la intrarea in "Marele Razboi", "alaturi de Rege, Ion I.C. Bratianu si guvernul sau, aflati in refugiu, ca si Parlamentul Romaniei, nu au abandonat directia pro-occidentala pe care tara noastra o asumase prin viziunea clasei sale politice si sacrificiul ostasilor romani".

"Acest exemplu de responsabilitate este mai actual ca oricand, iar oamenii politici de astazi au obligatia sa pastreze nealterate optiunile strategice euro-atlantice ale Romaniei", a subliniat Iohannis.

De asemenea, el a vorbit la Ploiesti despre ingrijorarile cu privire la asa-zisa reforma fiscala impusa de PSD.

"Sunt masuri care au creat incertitudini de natura sa afecteze increderea investitorilor, fapt care se repercuteaza si aici, in economia judetului dumneavoastra.

Dezvoltarea comunitatilor locale se datoreaza si unui mediu de afaceri competitiv. Judetul dumneavoastra a atras investitii straine directe de 2,1 miliarde de euro, ceea ce plaseaza Prahova pe locul trei la nivel national, un rezultat notabil si generator de optimism", a adaugat Iohannis.