Curtea Constitutionala a admis, miercuri, cu unanimitate de voturi, doua sesizari formulate de USR cu privire la neconstitutionalitatea unor hotarari adoptate de Parlament, anunta Agerpres. O prima sesizare, formulata de grupul parlamentar al USR din Camera Deputatilor, a vizat o hotarare privind aprobarea componentei nominale si a conducerii Comitetului director al Grupului Roman al Uniunii Interparlamentare.

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea de neconstitutionalitate si a constatat ca Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 72/2017 pentru modificarea anexei la Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 15/2017 privind aprobarea componentei nominale si a conducerii Comitetului director al Grupului Roman al Uniunii Interparlamentare este neconstitutionala", a informat Curtea Constitutionala.

CCR a admis si o a doua sesizare formulata de grupul parlamentar al USR din Camera Deputatilor, referitoare la neconstitutionalitatea Hotararii Parlamentului Romaniei nr. 70/2017 pentru modificarea anexei la Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 10/2017 privind aprobarea componentei nominale si a conducerii Delegatiei permanente a Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Cooperarii Economice a Marii Negre.

CCR a respins cu majoritate de voturi, ca neintemeiate, alte doua sesizari formulate de acelasi grup parlamentar. Una se referea la neconstitutionalitatea Hotararii Parlamentului Romaniei nr. 73/2017 pentru numirea directorului general interimar al Societatii Romane de Televiziune, iar cealalta la neconstitutionalitatea Hotararii Parlamentului Romaniei nr. 71/2017 pentru modificarea anexei la Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 30/2017 privind constituirea grupurilor parlamentare de prietenie.