Teza de doctorat a fost redactata cu respectarea tuturor standardelor de calitate si etica profesionala, spune Florian Bodog, dupa cepressone.ro a scrisca doua treimi din lucrarea de doctorat a ministrului Sanatatii este plagiata.

Florian BodogFoto: Agerpres

Pozitia lui Bodog:

"In ciuda timpului extrem de scurt pus la dispozitie pentru a lamuri acuzatiile aduse acestei lucrari, va informam ca suntem in masura sa formulam un punct de vedere preliminar la chestiunea ridicata. Informatiile pe care le detinem arata ca teza a fost redactata cu respectarea tuturor standardelor de calitate si de etica profesionala, iar originalitatea acesteia apartine integral autorului tezei, domnului Florian Bodog.

Argumentele pe care le cunoastem si pe care vi le comunicam pentru demonstratia faptului ca teza la care faceti referire apartine, fara dubiu, domnului Florian Bodog sunt urmatoarele:

- Partea generala a tezei a fost elaborata in perioada 1991-2001 la Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii din Oradea, sub coordonarea regretatului profesor univ. dr. Mihai Demetrescu. De asemenea, referatele care fac parte din lucrare au fost sustinute in aceeasi perioada.

- Din 2001, Facultatea de Stiinte Economice a ramas fara profesor univ. dr. Mihai Demetrescu, urmare a decesului acestuia; prin urmare, teza respectiva de doctorat nu a mai fost finalizata; la acel moment, domnul Florian Bodog si-a dat acceptul ca materialele de cercetare academica realizate de dansul sa fie folosite ca note de curs pentru studenti. Aceste note de curs nu au fost niciodata publicate anterior, ci au constituit doar suport in procesul didactic.

- Odata cu inmatricularea la Universitatea de Vest din Timisoara, domnul Florian Bodog a revenit asupra tezei respective de doctorat, a continuat studiile necesare si a finalizat teza de doctorat prin elaborarea partii aplicate, si anume a capitolelor de cercetare stiintifica, sub coordonarea profesorului Gheorghe Ionescu, directorul scolii doctorale.

Evident ca in aceasta perioada au fost actualizate datele din literatura de specialitate si bibliografia lucrarii, prin citarea completa si corecta a surselor conform standardelor academice.

Asa numitele suprapuneri intre teza realizata de domnul Florian Bodog si fragmentele din manualele care au drept autor principal pe doamna dr. Lucia Daina sunt, in fapt, o preluare a informatiilor care, in fapt, apartin in intregime domnului Florian Bodog in calitate de autor al acestora.

Domnul Florian Bodog si-a dat acceptul ca materialele sale de cercetare academica sa fie folosite ca note de curs pentru studenti in manualul semnat de doamna dr. Lucia Daina, ca autor principal, asa cum reiese si din precizarea domniei sale, pe care o atasam acestui raspuns".

Ministrul Sanatatii, Florian Dorel Bodog, ar fi plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat in Stiinte Economice, intitulata "Managementul si marketingul unitatilor sanitare" si sustinuta in 2008 la Universitatea de Vest din Timisoara (UVT), scrie jurnalista de investigatii Emilia Sercan pentru pressone.ro.