Seful Oficiului pentru Protectia Consumatorului Constanța, Horia Constantinescu (PSD) afirma, citat de Info Sud-Est, ca este prieten cu doi dintre barbatii care au venit marti, la Inalta Curte impreuna cu Codrin Stefanescu, in apararea lui Liviu Dragnea. “Axinte Costel a fost sportiv la Clubul Dinamo și este un luptător (de greco-romane) titrat! (…) Bogdan Cristache știu că lucrează și el cu Axinte. Îmi sunt prieteni amândoi și niciunul nu este din clanul Duduianu!”, a declarat seful OPC Constanta. El a mai spus ca Axinte Costel a lucrat la Bonton Palace, un restaurant din Herestrau detinut de Constantinescu impreuna cu Andrei Nastase, fiul fostului premier.

Bodyguarzii veniti la procesul lui DragneaFoto: Captura YouTube

Referitor la episodul în care cei doi bărbați au apărut la ÎCCJ pentru a-l apăra pe șeful PSD la ieșirea din instituție, Horia Constantinescu ne-a declarat că, în opinia sa, cei doi ar fi venit din proprie inițiativă la Curtea Supremă, din simpatie pentru PSD:

”Cei doi prieteni ai mei sunt simpatizanți PSD de mulți ani! A judeca un om după aspect, mi se pare discriminare! Axinte a luptat pentru culorile României, cu aceeași statură! Atunci nu era numit gratuit ”interlop”! Nu are cazier, muncește, s-a îngrijit de multe obiective de pază și a făcut-o corect și bine! Până la soluționarea plângerilor părților, dreptatea se află în mâinile organelor de anchetă! Nu cred că i-a chemat Codrin Ștefănescu, cred că au venit din simpatie pentru PSD și ca să nu mai vadă circul ăla cu cătușele”, ne-a declarat șeful OPC Constanța.

Explicatie foto: Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța (centru), alături de Bogdan Cristache (în dreapta șefului OPC) și Costel Axinte (în stânga șefului OPC), oamenii care l-au escortat pe Liviu Drganea la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție (foto: Facebook/AxiAxi)

Potrivit Info Sud-Est, Horia Constantinescu, membru PSD, este un personaj controversat din cauza prieteniei acestuia cu familia lui Adrian Năstase și prin prisma afacerilor pe care le-a derulat cu unul dintre fiii acestuia, de-a lungul anilor. Șeful OPC Constanța este nașul de cununie al lui Andrei Năstase, iar unul dintre copiii lui Horia Constantinescu a fost botezat de fiul fostului premier.

Șeful OPC Constanța este nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România și nu s-a dezis niciodată de trecutul său sau de prieteniile pe care le-a cultivat de-a lungul timpului. Recent, Horia Constantinescu a intrat într-un conflict cu primarul Constanței, Decebal Făgădău, după ce șeful OPC Constanța a cerut ca toate locurile de joacă din oraș să fie închise, motivând că reprezintă un pericol pentru copii.