Klaus Iohannis a afirmat marti seara ca este "multumit" de activitatea DNA iar daca exista plangeri legate de aceasta institutie acestea "se vor rezolva cu siguranta la Consiliul Superior al Magistraturii".

Iohannis a fost intrebat de ziaristi daca este in continuare multumit de activitatea DNA, in ciuda vocilor critice legate de Directie. "Da, eu sunt multumit de activitatea DNA. Daca exista plangeri se vor rezolva cu siguranta la CSM", a raspuns el.

Presedintele a precizat ca are incredere si in CSM si nu considera o problema discutiile in contradictoriu din cadrul Consiliului.

"Aceste discutii arata ca exista opinii diferite si ca ele se discuta. Mai rau ar fi fost sa nu se discute nimic", a comentat el.

Klaus Iohannis a precizat ca a lucrat si el in cadrul unei Inspectii, nu judiciare, ci Scolare.

Acest lucru "m-a facut sa stau sa ma gandesc un pic ce se intampla in sistem. Niste procurori sunt eliminati din DNA pentru ca nu si-au facut treaba. Poate sunt foarte buni, dar s-a decis ca trebuie sa isi continue activitatea la alte parchete. Chiar aceste persoane incrimineaza conducerea institutiei de unde au fost trimisi acasa. Poate totusi e un joc care merge un pic prea departe", a subliniat Klaus Iohannis.