Cei trei membri ai familiei Keller, dati disparuti de o luna, in Romania, au fost gasiti marti dimineata, la Botosani, transmite Antena 3. Ei au fost vazuti de un politist, dormind in masina lor, in zona Bibliotecii Judetene „Mihai Eminescu”.

Purtatorul de cuvant al IPJ Botosani, Manuela Ieremie a declarat ca "cei trei sunt nevatamati si au spus ca au mers sa se reculeaga pe la manastirile din nordul Moldovei".

„Au ajuns la Botosani pe data de 9 ianuarie unde au decis sa se odihneasca si sa remedieze o defectiune la masina. Au ales sa doarma in masina pe aleea de langa Bilbioteca Judeteana „Mihai Eminescu”, fiindca nu era circulata, dadea la strada principala, era luminata si auzeau patrule de politie si jandarmi. Fapt ce i-a facut sa se simta in siguranta”.

Cei trei cetateni germani au fost recunoscuti de oameni, dupa ce cazul lor a fost intens mediatizat in ultimele zile. Cu toate acestea, familia Keller a declarat ca nu stia ca a fost data in urmarire generala.

Purtatorul de cuvant al Politiei a precizat ca cei trei cetateni germani nu s-au gandit ca rudele lor vor intra in panica, avand in vedere ca le comunicasera intentia de a vizita Romania. Mai mult, nici acum nu au vrut sa isi sune fiica din Germania, cea care a tras prima semnalul de alarma cu privire la disparitia familiei sale.

Rudele din Timisoara ale familiei Keller au anuntat Politia Timis, prin 112, ca nu a mai auzit nimic de acestia de cand au plecat din Timisoara, la sfarsitul anului trecut. Familia Keller formata din Ioan, 45 de ani, Maria, 43 de ani si fiul Dennis de 16 ani, a sosit in Timisoara in 14 noiembrie 2007, cu un Passat combi.

Ei au locuit, la rude, iar la aproximativ o saptamana au plecat cu masina prin Romania pe itinerariul Deva-Brasov-Galati si zona Maramuresului cu intentia de a vizita manastirile. Ultima data au luat legatura cu familia din Timisoara pe data de 29 noiembrie de pe un telefon mobil, ocazie cu care au afirmat ca se afla la Brasov.

"Familia Savu din Timisoara a sesizat I.P.J. Timis cu privire la faptul ca nu mai cunosc nici un fel de date despre familia care a fost la ei in vizita la sfarsitul anului 2007, dupa care au plecat in calatorie prin tara si de atunci nu au mai putut fi contactati, avand informatii ca nu au ajuns inca in Germania", a informat Politia Timis.

Si autoritatile germane au fost de asemenea sesizate de disparitia celor trei, acestia confirmand ca nu se afla la domiciliul din Germania.