Trei persoane au murti in confruntarile de strada ce au avut loc in prima zi a grevei declansate in tara de opozitie, potrivit procuraturii generale, citata de Reuters.

Proteste in VenezuelaFoto: Captura Al Jazeera

Cel putin 106 oameni au murit in manifestatiile anti-guvernamentale din aprilie, de cand opozitia a declansat protestele prin care cer alegeri care sa se incheie cele aproape doua decenii de guvernare socialista.

Multe strazi din toata Venezuela au ramas, joi, baricadate si pustii in a doua zi a grevei nationale cerute de opozitie.

Greva este menita sa-l preseze pe Maduro sa anuleze votul din acest weekend pentru un nou organism politic

Criticii acestuia afirma ca Partidul Socialist aflat la putere vrea sa consolideze dictatura lui Maduro cu un simulacru de alegeri pentru super-congresul ce va avea puterea sa rescrie constitutia si sa dizolve actualul legislativ, unde opozitia este majoritara.

Desi se confrunta cu o intensa presiune internationala, ce include si amenintari cu sanctiuni economice din partea SUA, Maduro a declarat ca nu renunta la alegerile de duminica pentru Adunarea Constitutanta, despre care spune ca este singura cale de a da puterea poporului si de a aduce pacea in Venezuela.