Problema majora in sistemul de securitate: Pensionari pe banda rulanta in armata, politie si servicii secrete de frica schimbarii legii pensiilor militare
Cum s-a ajuns insa la aceste plecari masive? Inca din luna aprilie au inceput discutiile despre modificarea actualei legislatii privind pensiile militare. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat in repetate randuri ca e nevoie de o regandire a acestor pensii, date fiind cuantumurile mult mai mari decat cele ale pensiilor obisnuite. Si Liviu Dragnea, presedintele PSD, a vorbit despre pensiile speciale in ultimele luni.
Asa se face ca multi angajati din sistemul militar au inceput sa se teama ca o viitoare lege a pensiilor militare le-ar putea diminua pensiile la care ii indreptateste actuala legislatie. Multi dintre cei care au strans suficienti ani de activitate pentru a se putea pensiona, dar care ar fi putut continua activitatea, au decis sa-si depuna actele pentru o pensie sigura.
Asa se face ca din sistemele militare au depus cereri de pensionare mii de militari, politisti, jandarmi si angajati ai serviciilor secrete care ajunsesera la experienta profesionala necesara pentru functii de conducere si executie. Potrivit unor surse guvernamentale, situatia e critica in Politia Romana, acolo unde exista cea mai mare hemoragie de personal. Si in armata s-a dublat in primele sase luni numarul dosarelor de pensionare fata de anul trecut.
De ce e aceasta o problema sistemica? Pentru ca statul a investit practic in acesti militari pe durata activitatii, iar cand ar fi trebuit sa beneficieze de maturitatea lor profesionala, militarii aleg sa se pensioneze.
Pus in fata acestui fenomen, premierul Tudose a promis in sedinta de guvern de vineri ca sistemul actual al pensiilor militare va ramane in vigoare, indiferent de modificarile viitoare la legea pensiilor: "Celebrele pensii militare... care au cauzat nişte hemoragii extraordinare în sistemele militare. Toată lumea vrea să iasă la pensie acum, să nu se modifice legea ca să nu cumva să nu o mai prindă pe aia bună. Pleacă mii de oameni din sistem, la vârste la care trebuiau să aducă plus - valoarea în sistemele din care fac parte. Nu se va întâmpla aşa ceva. Ministrul Ţuţuianu a găsit o formulă prin care acest sistem să rămână în vigoare, indiferent de ceea ce se întâmplă cu legea pensiilor'', a spus premierul, potrivit Agerpres.
Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a anuntat in aceeasi sedinta de guvern ca "asistăm la o plecare masivă din sistem a unor oameni care sunt la nivelul maxim de competenţă profesională şi care pot să aducă un plus organismului militar. Vă rog să fim de acord cu câteva principii astăzi şi să continuăm discuţiile apoi cu Ministerul Muncii şi cu celelalte instituţii implicate... In situaţia modificării actualei legi a pensiilor militare, suntem de părere că trebuie păstrat acelaşi algoritm de calcul în cazul pensiei. Totodată, valoarea pensiei nu va depăşi sută la sută din baza de calcul şi nu vor fi afectate pensiile aflate în plată, acestea rămânând la valoarea actuală. Am simţit nevoia să facem aceste precizări pentru a-i lămuri pe cei din sistemul militar că nu avem intenţia să creăm probleme suplimentare care să genereze plecări din sistem".
"Politistii nu mai au incredere in ce promit politicienii. Nu iese fum fara foc, se tem ca vor fi modificate legile pensiilor militare, iar ramanerea in serviciu nu mai e atractiva - uitati-va la atacurile cu cutite la care sunt supusi politistii in ultimele zile si la supraincarcarea lor. Sigur ca e o plecare masiva din sistem", a declarat pentru HotNews.ro Emil Pascut, presedintele Sindicatului Diamantul din Politia Romana.
Cronologia declaratiilor:
26 aprilie. Olguța Vasilescu: Imediat ce terminăm cu Legea salarizării unitare, intrăm și în sistemul de pensii, care trebuie corectat. Pensiile speciale vor fi înghețate până la o abordare foarte serioasă a Legii pensiilor, care va începe să fie făcută anul acesta, după ce "se va termina" cu Legea salarizării unitare, a declarat, miercuri, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Olguța Vasilescu. (Agerpres)
17 mai. Pensiile speciale şi militare, inghetate. Senatorii din Comisia de muncă au votat miercuri eliminarea unui articol privind actualizarea pensiilor speciale şi militare după ce, cu două ore înainte adoptaseră, cu amendamente, acelaşi articol. Eliminarea articolului a fost propusă de ministrul Muncii Lia Vasilescu. (Mediafax)
25 iunie. Întrebată dacă noul Guvern va face schimbări la Legea pensiilor, Olguța Vasilescu a răspuns: "Stați să fie investit noul Guvern. Va trebui să avem un nou program de guvernare aprobat de Parlamentul României pentru că este vorba de un alt Guvern, dar fără îndoială că vor fi respectate punctele cheie cu care noi am candidat în campania electorală" (RTV).
10 iulie. Lia Olguta Vasilescu: "Adunate, 120.000 de pensii speciale sunt egale cu 4 milioane de pensii normale". Ministrul Muncii vrea sa modifice Legea Pensiilor, de la 1 octombrie. Lia Olguta Vasilescu a cerut date de la Autoritatea de Supraveghere Financiara si analizeaza legislatia nationala si internationala, pentru a elabora o lege unitara a pensiilor. (Pro TV)
17 iulie: Liviu Dragnea, despre viitoarea lege a pensiilor: "Nu e o lege uşoară, este destul de apropiată ca şi importanţă de legea salarizării unitare. Este o lege cu foarte multe sensibilităţi. (...) Plecările din sistem sunt generate de prevederile actuale ale legii. Şi a apărut informaţia că pensiile din acest sistem vor fi diminuate şi oamenii se grăbesc să plece din sistem la 45, 46, 47 de ani, ceea ce nu e în regulă pentru că statul român a investit în aceşti ofiţeri, care au experienţă foarte bună, de care România are nevoie şi cred că trebuie să li se spună foarte clar că nu li se diminuează pensiile. Dar trebuie făcute discuţiile în aşa fel încât legea pensiilor să fie o lege dreaptă, o lege justă, corectă" (Agerpres).

Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Atat va plangeti ca imi e sila.
Partea misto e ca la 16 ani de munca a cumulat 25 de ani vechime si dupa 3 luni s-a angajat cu un super salariu, ca se plictisa acasa :))
acuma se pune intrebarea, pe care din cele 2 programe l-o fi stiind din scoarta-n scoarta dragnea paturica?
2. si daca se va plati un 20%, banii aia oricum nu se strang intr-un fond de pensii, ci sunt cheltuiti la gramada in aceeasi luna pentru pensiile actuale.
Din pacate, raman in continuare sute de mii de incapabili prin administratia publica, educatie si sanatate. Sunt ignorati pentru ca au salarii mici, dar ce ne afecteaza mai tare nu este numarul lor, cat faptul ca reusesc de 25 de ani sa puna frana evolutiei societatii romanesti.
Pensii si salarii bune.
Credeti ca vreunuia din miile de generali si ofiteri superiori ii pasa de tara?
Bai, chiar daca ai fost spion sau mai stiu eu ce, nu stai pensionar la 40 de ani. Iei frumos un post la un birou si freci niste hartii. Citesti, faci niste rapoarte, verifici chestii, eventual te recalifici profesional dar nu sugi pensie de la 40 de ani si bineinteles ca intre timp tu mai ai si business-urile proprii sau mai stiu eu ce alte combinatii.
Caz concret de discriminare fata de pensionarii pe baza de contributivitate: sotie de ofiter, care n-a lucrat o singura zi in viata ei, cu pensie de urmas de peste 3000 lei/luna.
Cati pensionati pe baza de contributivitate si cu peste 40 de ani de munca au aceasta pensie?
De ce, atata timp cat exista o lege a pensiilor, sa toleram caste de profitori, cu pensii de cateva ori mai mari decat pensiile medicilor, profesorilor, economistilor, inginerilor?
Sa aiba pensii speciale doar cei care au luptat pentru tara, pe diverse fronturi.
analiza de impact economic si social,militarii au inteles ca sunt din nou in pericol ,dupa umilintele si batjocura
publica ale Guvernarii Udrea-Basescu-Boc.
Daca "Statul" Roman nu este capabil sa intretina si sa echipeze o Armata de doar 60.000 de oameni(0,30%
din populatia Romaniei,cel mai scazut procent din
NATO),atunci acest stat isi pierde automat orice ratiune de a fi!Se pare ca cetatenii romani nu sunt constienti
de actiunile demolatoare ale oamenilor Moscovei
asupra Armatei si capacitatii sale de a apara militar,
la nevoie, Romania.Asta nu este doar inconstienta
criminala,este deja inalta tradare.Problema grava este
ca toata lumea se face ca ploua,inclusiv "Serviciile"
care i-au documentat temeinic pe tradatori!
Si nu e vorba deoar despre armata. pensiile speciale se dau si altor categorii, inclusiv ucigasilor cu sange rece care s-au cocotat in parlament.
(intreab-o si pe sovietica Volgutza).Pensiile militare de Stat exista in Romania din 1859.Acestv tip de pensii exista in toate tarile NATO si in alte numeroase tari din lume.Nu s-au numit speciale si
nu se pot numi speciale ,ci,asa cum am spus
sunt pensii militare de stat,care,intra in contractul
de angajare al fiecarui militar,indiferent de grad si
functie.
Si acum sa vedem de unde ies ele nesimtite:
-Soldatul si gradatul profesionist au salariul intre
792-1100 lei(salariul mediu pe economie este
1450 lei);
-Salariul Sefului SMG,general cu patru stele,
dupa tabelul Volgutzei publicat in presa nu
demult este de 7900 lei,echivalent cu salariul
unui grefier de tribunal judetean,si cam 30%
din salariul Codrutei
Atunci de unde ies pensile nesimtite cu care v-au spalat creerul agentii KGB/GRU/FSB,care opereaza in Romania in politica ,media ,etc.
Daca vreti desfintarea Armatei strangeti semnaturi
pentru un referendum.Poate ramane doar o grupa de infanterie, care sa de-a onorul primului
comandant de tanc sovietic care va inta in
Romania.Halal romani,trista si sinucigasa tara!
deci nu pensii speciale si in niciun caz nesimtite daca se calculeaza la salarii intre 792 lei si 7900
lei(ultima cifra este salariul sefului SMG dupa
tabelul publicat recent de Volgutza). De luat act ca
70% din militari au salariul sub cel mediu pe Economie.Rog nu mai mintiti si dezinformati cu
nerusinare sovietica.Rog sa luati act ca puterea
PSD/PCR plus ALDE tocmai a generat o grava
problema de aecuritate a Romaniei.Numai
mancurtii nu-si dau seama.Ar trebui ca toti militarii
din Armata(vorbesc numai de Armata)sa-si depuna armele si uniformele si sa demisioneze in bloc,raspunzand astfel minciunilor sfruntate,
dezinformarilor si insultelor grosolane!Regretabil este ca niciun oficial al Armatei nu scoate un cuvant,lasad camp liber postacilor sovietici
si spalatilor pe creer.PACAT!
Schelau schelau am servit Patria precum paduchi pe catzel ... vrem pensie mare ...
La mai mare !
BTW Cat i-au dat pensie militara lui Base ? pe langa cea speciala de la presedentie ... caci pe cea parlamentar o i-a doar in parte, pentru mandatele trecute.
De acum numele lui va fi "trei pensii speciale".
"Patria si Dreptul Meu!"
.
specialii s-au speriat ca se va schimba ceva si si-au depus dosarele. acum PSD spune ca nu vrea sa schimbe nimic, de frica sa nu raman fara niciun angajat SPECIAL...pt ca ar trebui sa nagajeze altii
Eu lucrez numai pentru mine!
Pentru ca sunt toti bagati la gramada.
Nu exista niciun filtru civil, de orice natura, care sa spuna, tata, tu ala specialist in telecomunicatii la STS ramai acolo pana la 65 de ani ca nu esti cu nimic mai special decat unul de la Orange/VDF/Telekom.
Ba din contra, ti-e chiar mai bine din multe privinte...
A, ai alergat dupa spioni rusi, americani, chinezi, etc si ti-a trecut si glontu' pe la ureche la propriu de cateva ori, ok, ia un loc aici la calculator, program redus si slujeste tara in cutare mod. La 55 de ani te duci la pescuit cat vrei.
Nu am nici in clin nici in maneca ...cu ...categoriile mentionate.
Da am si eu o intrebare intrebaroasa:
Te-a oprit cineva sa te duci?
......ca bag sama ca-ti pare rau ...ca nu te-ai dus
Poate mai e ....timp.
Daca 100.000 de pensii echivaleaza cu 4 mil. de pensii obisnuite, cat timp mai poate fi dusa aceasta povara?
Dati-le drumul, modificati legea si angajati oameni tineri, fara burta de 100 de kg!!!
La ce a folosit armata? La munca campului si in constructii pe vremea lui Ceasca! Dupa Ceasca, ce a facut armata? Pentru ce primeste pensii mai mari decat un muncitor necalificat? Sa nu ziceti de cei care participa la operatiunile NATO, aia sunt mercenari, la ce salarii primesc!
Nu zic de politisti, ca aia mai au un rol in societate, fara ei chiar nu se poate, dar armata?! Cui foloseste Dogaru, cu mosii lui, in afara de PSD, in locul minerilor?
cei care vor primi acest titlu urmează să încaseze indemnizaţii care vor ajunge până la 4.000 de lei în fiecare lună! Asta în condiţiile în care un veteran de război este răsplătit cu 135 de lei pe lună, iar salariul unui profesor debutant nu depăşeşte 1.200 de lei.
Peste 6.000 de persoane au depus cerere pentru a deveni „luptători determinanţi“, între ei regâsindu-se mai multe nume cunoscute: actori, foşti parlamentari, foşti membri ai Guvernului, academicieni şi chiar procurorul general al României!
http://adevarul.ro/news/societate/mii-revolutionari-vor-incasa-indemnizatii-4500-lei-luna-printre-parlamentari-actori-cantareti-lideri-lumii-interlope-1_5676cbb337115986c6a29f8d/index.html
Citeste mai mult: adev.ro/nzrwwo
O parte dintre cei care s-au retras din activitate si-au facut treaba si ar fi putut contribui in continuare, dar restul erau de umplutura. Si chiar daca nu ar fi fost, trebuie sa intelegem ca acesti oameni aveau o varsta la care nu mai puteau contribui in caz de conflict. Armata are nevoie de specialisti cu alt tip de pregatire si mentalitate decat cei din generatia veche (cu foarte putine exceptii, acei comandanti care au capatat experienta in teatrele de lupta si care au demonstrat ca pot opera la standardele NATO).
Da, armata are o problema, aceeasi pe care o avea si acum 2 ani de zile. Are nevoie de oameni care sa o operationalizeze in adevaratul sens al cuvantului. Mai are nevoie si de legislatie coerenta, pentru ca in anumite zone functioneaza dupa reguli tampite care pun bete in roate in cel mai tampit mod cu putinta. Vezi achizitiile publice, dar nu numai cand vine vorba de armata.
Dar latri frumos, credibil !
Sa treci pe la casierie, sa-ti dea 100!
ce sa faca si ei ....."saracii"