Doua adolescente de 18 ani aflat in pericol de inec in statiunea Costinesti au fost salvate, miercuri dimineata, de pompieri si salvamari, fiind transportate la spital, potrivit news.ro.

Potrivit reprezentantilor ISU Dobrogea, pompierii aflati pe ambarctiunea din Costinesti se aflau, miercuri dimineata, in patrulare, iar la un moment dat au observat doua persoane in pericol de inec. Acestea fusesera luate de curenti si nu mai puteau sa revina la mal.

Pompierii au fost ajutati si de salvamarii din statiune, reusind sa le aduca la tarm pe cele doua fete, care erau semiconstiente.

Cadrele medicale aflate pe plaja le-au resuscitat, iar cele doua adolescente, in varsta de 18 ani, si-au revenit. Ele au fost transportate la spital.

De la inceputul sezonului estival si pana in prezent, sase persoane au murit inecate pe litoral, iar o alta, o fata in varsta de 11 ani din Republica Moldova, a disparut in mare la Eforie Nord, in urma cu o saptamana, iar trupul sau nu a fost gasit deocamdata. Scafandrii de la ISU Dobrogea au reinceput miercuri dimineata cautarei fetei disparute.