- HotNews.ro a adresat o intrebare Curtii, vom reveni cu un raspuns cand ne va fi furnizat
Reamintim ca CCR a obligat legiuitorul să impună un prag valoric în ceea ce priveşte infracţiunea de abuz în serviciu, susţinând nu este suficient să se constate că faptele incriminate aduc atingere valorii sociale ocrotite, ci această atingere trebuie să prezinte un anumit grad de intensitate, de gravitate, care să justifice sancţiunea penală.
Judecătoarea Livia Stanciu a formulat o opinie concurentă, argumentând că CCR nu poate impune obligaţii legiuitorului deoarece Curţile Constituţionale nu fac politica legislativă, nu creează legi, ele doar asigură supremaţia Constituţiei în limitele competenţei date de legiuitorul constituant, potrivit News.ro.
Curtea Constitutionala se substituie Parlamentului si reconfigureaza reglementarea infractiunii de abuz in serviciu, a apreciat judecatorul Livia Stanciu intr-o opinie concurenta cuprinsa in motivarea deciziei prin care a fost solutionata exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Bombonica Prodana.
Or, exact aceasta opinie concurenta a disparut din documentul publicat de Curtea Constitutionala la rubrica "Jurisprudenta recenta".
Vedeti aici documentul publicat ieri, care continea Opinia Concurenta a Liviei Stanciu.
Vedeti aici documentul publicat azi, fara Opinia Concurenta a Liviei Stanciu
Urmeaza desfiintarea DNA si e gata povestea.
deci, fi mai atent. :-))
ca dara e una din marile luptatoare, o adevarata farmazoana, ca_cum e si kotrutza.
dar, poate ca ai dreptate.
tineti minte cand PNL si PD aveau majoritatea in CCR, toata ziua erau la Antena 3 emisiuni de denigrare a membrilor CCR
astazi CCR e laudat la Antena 3, deci e clar ca PSD controleaza aceasta institutie
cum se spune, o mana spala pe alta, si amandoua kilotii patati....
PS. Cel putin o sa va toace asa opt ani de-acum incolo sau, ma rog, pana s-o schimba majoritatea pesedista din Curte (daca s-o mai schimba vreodata) !
Constituția României
Egalitatea în drepturi-Art. 16-(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale :
Art. 59 (3)Judecătorul care a votat împotrivă poate formula opinie separată. Cu privire la motivarea deciziei se poate formula opinie concurentă. Opinia separată şi, după caz, cea concurentă se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, împreună cu decizia.
"Prin regulamentul de Cenzura nou adoptat recent de majoritatea Judecatorilor CCR-PCR prin hotarare interna privind regulile de redactare a opiniei separate sau concurente la care Presedintele Curti decide unilateral si in mod abusiv cine are dreptul la opinie separata ,se incalca in mod Penal Constitutia Art 16 (2)in colaborare Legea 47/1992- Art . 59 (3) "