Ministerul de Interne anunta ca va face verificari dupa ce ziarul National a publicat o imagine cu un comisar sef in genunchi in fata unor chestori ai a altor sefi din MAI.

UPDATE 14.48 "Doamna ministru (...) este foarte hotarata si a declansat o ancheta si asteapta si dumneaei, asteptam si noi si opinia publica, foarte rapid, rezultatele pentru ca, daca acele poze sunt reale si se pare ca sunt, este inadmisibil sa se intample asa ceva in orice structura din MAI. Eu am foarte mare incredere ca masurile pe care le va lua vor fi dintre cele mai dure", a spus Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

"Conducerea MAI apreciaza ca imaginile si informatiile aparute in spatiul public sunt de natura sa afecteze exercitarea respectivei functii, pentru care este nevoie de autoritate profesionala si probitate morala", afirma ministerul intr-un comunicat de presa.

MAI confirma in document ca persoana din imagini este Aurelian Miu, seful Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

PotrivitNational, la masa in fata carei ingenunchease Miu se aflau chestorul Gelu Oltean, atunci seful serviciului secret al Ministerului de Interne, chestorul Ioan Buda, fost secretar de stat al MAI si actualul inspector sef al Politiei de Frontiera si chestorul Marcel Ardelean, seful Directiei de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei si fost atasat MAI la Paris.

Ziarul citat scrie ca scena a avut loc la ultimul etaj al sediului central al Politiei de Frontiera.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, afirma ca "asemenea imagini sunt intolerabile" si ca a aflat despre subiect din presa, careia ii multumeste pentru "vigilenta".

"E bine sa scoatem in evidenta genul acesta de situatii tocmai pentru a nu se mai intampla", a spus ministrul, la intrebarile ziaristilor.

Aceasta a adaugat ca asteapta concluziile anchetei si asigura ca "masura administrativa va asigur ca va fi cat de drastica se poate".