Comisarul-sef Tiberiu Ivancea, care a fost mutat de la conducerea Politiei Judetene Sibiu in noiembrie 2016, dupa incidentul cu ursul impuscat in oras, a revenit miercuri pe postul de inspector-sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu, informeaza News.ro.

Ursul de 176 de kilograme impuscat in SibiuFoto: Captura YouTube

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Lazar, a declarat miercuri pentru News.ro ca Tiberiu Ivancea a revenit la conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu.

"De astazi (miercuri - n.r) domnul Ivancea revine pe functia detinuta, respectiv cea de inspector sef. A revenit pe functie la cerere, cu aprobarea ministrului MAI", a precizat Luciana Lazar.

Ivancea il inlocuieste la conducere pe Costel Giurca, venit la Sibiu acum aproape sase luni din cadrul Directiei de Control Intern a Inspectoratului General al Politiei Romane.

Comisarul-sef Tiberiu Ivancea a fost numit, in 2 noiembrie 2016, director adjunct al Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Mutarea a venit dupa incidentul din 12 octombrie 2016, cand un urs de mari dimensiuni a alergat ore in sir pe strazile municipiului Sibiu fiind, intr-un final, impuscat mortal intr-o curte.

Tot in noiembrie 2016, seful Politiei Municipiului Sibiu a demisionat din functie in urma aceluiasi incident.

Tiberiu Ivancea a mai condus IPJ Sibiu din august 2010 pana in noiembrie 2016.