Copilul de doi ani cazut intr-un put intr-o gospodarie din judetul Teleorman si salvat de echipele de interventie dupa mai mult de zece ore este adus cu un elicopter SMURD la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala , a declarat, marti, pentru News.ro, secretarul de stat in MAI Raed Arafat, potrivit news.ro.

"A fost o actiune foarte dificila. Copilul a fost scos teafar si este trasportat cu un elicoper SMURD in Bucuresti. Elicoperul va ateriza pe Aeroportul Baneasa, apoi copilul va fi dus la Spitalul Grigore Alexandrescu", a mai spus Arafat.

Salvatorii au sapat zece metri in jurul putului, dupa care terenul a inceput sa se surpe. "Era un put foarte ingust, putea oricand sa cedeze. Atunici au recurs la un alt la alt plan", a mai spus Raed Arafat.

Copilul de doi ani a fost salvat de catre echipele de interventie dupa mai mult de zece ore, el fiind scos teafar si primind ingrijiri medicale la fata locului.

Locotenent-colonel Cristian Radu, de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, a declarat ca baietelul de doi ani a stat cu jumatate din corp in apa.

Specialistii au lucrat concomitent pe doua planuri - pe de o parte au incercat sa sape pe langa put si sa ajunga la copil pe sub pamant, iar pe de alta parte au introdus in put diverse dispozitive de prindere cu autoscara de salvare, pe care au bagat-o prin tuburile foarte inguste, de 30 - 35 de centimetri, a spus purtatorul de cuvant al ISU Teleroman, Adrian Gelu Dragomir, care a precizat ca al doilea procedeu a avut succes.

Adrian Gelu Dragomir a adaugat ca baietelul plangea in momentul in care a fost scos din put, el fiind preluat de catre echipajul medical de la Ambulanta. "O viata salvata e ca si cum ai salva o lume intreaga", a precizat Dragomir.

Pe durata operatiunii, copilul de doi ani a fost monitorizat permanent cu o camera video introdusa in put.

Potrivit pompierilor, apelul prin care se anunta ca un copil mic a cazut intr-un put cu un diametru de 30 - 35 de centimetri a fost facut in jurul orei 11.00, primele echipe trimise la fata locului fiind de la Rosiorii de Vede. Ulterior, zona au ajuns mai multe autospeciale de stingere si descarcerare, dar si echipaje medicale, precum si un echipaj de salvatori, o autospeciala CBRN si spitalul mobil, care au in dotare tunuri cu aer cald, din cadrul ISU Bucuresti - Ilfov.