Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, efectueaza joi o vizita oficiala in Romania, la finalul careia va sustine un dialog cu cetatenii la Muzeul National de Arta pe teme legate de Cartea alba privind viitorul Europei, aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma si a zece ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, a informat Comisia Europeana, scrie Agerpres.

Frans Timmermans se va intalni cu presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, dupa care va discuta cu membrii Comisiilor juridice si pentru afaceri europene din Parlament.

Totodata, prim-vicepresedintele Comisiei Europene va avea intalniri cu premierul Sorin Grindeanu, cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Premierul Grindeanu, ministrul Toader si prim-vicepresedintele Timmermans vor sustine o conferinta de presa comuna la Palatul Victoria.

Timmermans va purta discutii si cu lideri ai partidelor parlamentare, precum si cu partenerii Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) din domeniul justitiei.