Neurochirurgul Leon Danaila, senator PNL, spune, intr-un interviu pentru News.ro, ca el este impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex, argumentand ca doar cuplurile heterosexuale pot sa faca copii.

Prof dr. Leon DanailaFoto: Facebook / Leon Danaila Pagina Oficiala

"Eu sunt pentru casatoriile de sex opus, heterosexuale. Eu asa am invatat, eu sunt de la tara. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit asa ceva. Heterosexualii, ei dau nastere la copii, pot sa faca copii. Un homosexual poate sa cumpere copii, poate sa-i fure, poate sa-i achizitioneze pe alte cai. Sa-i invete sa devina tot asa, sau femeile care sunt de acelasi sex care vor sa se casatoreasca intre ele, sau doi barbati", a declarat Leon Danaila. Neurochirurgul a spus ca el pur si simplu nu ii intelege pe homosexuali.

"Pe mine m-a frapat un singur fapt: domnule, un barbat se indragosteste de alt barbat. El e homosexual. Dar de ce unul este imbracat ca femeie si unul ca barbat? Domnule, ia-ti o femeie daca iti plac femeile, de ce il imbraci ca femeie? Lasa-l tot ca barbat daca iti plac barbatii. Eu asta nu pricep, mintea mea nu poate sa priceapa. Nu, una e femeie, alalalt e barbat. Asta nu pricep. Imbraca-i pe amandoi barbati. Iti plac barbatii? Poftim!", a precizat el.

Leon Danaila a mai spus ca, in opinia sa, legiferarea drepturilor minoritatilor sexuale ar fi un semn de regres al societatii.

Liberalii sustin definirea casatoriei ca fiind relatia intre un barbat si o femeiesi asigurarea de drepturi civile egale tuturor cetatenilor, a declarat, luni, presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, referitor la intiatiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei in sensul redefinirii familiei.