Reactia Ministerului Public la motivarea Curtii Constitutionale: Analizam atent, vom respecta intocmai

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 10 martie 2017, 19:07 Actualitate | Esenţial

Ministerul Public a precizat ca analizeaza "atent" decizia Curtii Constitutionale privind existenta unui conflict juridic intre DNA si Guvern, a carei motivare a fost publicata vineri, precizand ca aceasta va fi respectata "intocmai" de procurori.

"Motivarea Deciziei Curtii Constitutionale este analizata atent de catre Ministerul Public, urmand ca decizia sa fie respectata intocmai de catre procurori", potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Curtea Constitutionala a publicat vineri motivarea deciziei prin care a stabilit ca DNA, anchetand modul in care a fost elaborata OUG 13, a perturbat buna activitate a guvernului, stabilind ca Ministerul Public  nu  are competenta de a desfasura  activitati de cercetare penala cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.

De notat ca judecatoarea Livia Stanciu a formulat o opinie separata, apreciind ca nu ar fi trebuit sa se constate existenta unui conflict juridic, "deoarece, fata de stadiul actual al anchetei penale, nu se poate stabili o imixtiune a Ministerului Public in exercitarea  competentei  Guvernului  de  initiere  si  adoptare  a  Ordonantei  de urgenta a Guvernului nr.13/2017".

Motivarea Curtii poate fi citita aici.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

2610 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri