Implinirea a 28 de ani de cand brasoveanul Liviu Corneliu Babes si-a dat foc pe partia Bradul din Poiana Brasov, in 2 martie 1989, in semn de protest fata de regimul comunist, va fi marcata printr-o serie de manifestari care vor incepe joi , la ora 11,00, cu o intalnire la crucea de la baza partiei Bradul, urmata de o slujba de pomenire la Biserica "Sf.Ioan Botezatorul" din statiune, potrivit Agerpres.

Doua ore mai tarziu, in sala de consiliu a Asociatiei Luptatorilor, Ranitilor si Urmasii Eroilor "Brasov-Decembrie 1989" va avea loc simpozionul "Imaginea Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si a revolutionarului in societate", urmat de lansarile de carte "Revolutie si Memorie", autor Elena Diaconu si "Timisoara, pretul singuratatii", autori Titus Suciu si Vasile Bogdan.

Manifestarile sunt organizate de Asociatia Luptatorilor, Ranitilor si Urmasii Eroilor "Brasov-Decembrie 1989", Asociatia "15 Noiembrie 1987" Brasov, Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si Centrul Regional de Comunicare si Cercetare '89 Brasov.

In ziua de 2 martie 1989, Liviu Corneliu Babes, atunci in varsta de 47 de ani, si-a dat foc in timp ce cobora pe partia Bradul din Poiana Brasov purtand in mana un carton pe care scria : "STOP MORDER! Brasov= Auschwitz!". Protestul sau a fost facut public mai intai in strainatate de catre turistii straini care se aflau in acea zi in statiune.

Liviu Corneliu Babes a fost comparat cu Jan Palach, studentul care si-a dat foc, in anul 1969, in piata Wenceslas din Praga, in semn de protest fata de invadarea Cehoslovaciei in anul 1968 de catre trupe sovietice.

Liviu Corneliu Babes a fost declarat erou martir in luna iunie 1997, iar o strada din municipiul resedinta ii poarta numele. Autoritatile locale incearca de cativa ani sa gaseasca fonduri pentru realizarea unui monument inchinat lui Liviu Corneliu Babes.