O noua suspiciune de gripa aviara a fost depistata la o gospodarie din judetul Constanta, iar cu acest prilej cele 27 de pasari au fost sacrificate, fiind facuta si o dezinfectie, relateaza News.ro. In total, numarul cazurilor de gripa aviara din judet, atat la pasari salbatice, cat si la cele domestice se apropie de 50.

Potrivit unui comunicat al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Constanta, la sfarsitul saptamanii trecute a aparut o suspicipune de gripa aviara la pasari domestice in localitatea Almalau, in baza buletinelor de analiza emise de LSVSA Constanta. Acesta ar fi cel de-al cincilea caz de gripa aviara la pasari domestice, daca suspiciunea se va confirma, primele patru fiind depistate in aceeasi localitate, in ultimele doua saptamani.

Astfel, dupa aparitia acestei ultime suspiciuni, autoritatile au sacrificat cele 27 de pasari din gospodaria respectiva si au facut o dezinfectie. De asemenea, specialistii au recoltat esantioane din alte 14 exploatatii cu pasari din localitatea Almalau, pentru monitorizarea gripei aviare.

De asemenea, au fost trimise probe reprezentative catre Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala din Bucuresti in vederea stabilirii diagnosticului.

Reprezentantii DSVSA spun ca in judetul Constanta au fost confirmate, pana in prezent, 47 de cazuri de gripa aviara, atat la pasari salbatice, cat si la domestice, si mai este si aceasta suspiciune.

Totodata, raman in vigoare masurile dispuse si intreprinse de ANSVSA, odata cu declararea focarelor de influenta aviara, mai precizeaza sursa citata.