Un barbat care a vrut sa plaseze cu o drona in Penitenciarul Mioveni un pachet in care era canabis este cercetat de procurorii DIICOT, care au deschis un dosar penal in care sunt vizate si alte persoane, au declarat surse judiciare pentru News.ro.

In 21 februarie, un bărbat a încercat să plaseze în Penitenciar un pachet folosind o dronă, acnheta fiind facuta de DIICOT intrucat in pachet a fost gasit canabis, "cantitatea nefiind foarte mare".

In dosar sunt vizate mai multe persoane, anchetatorii urmand sa stabileasca implicarea fiecarui suspect in acest caz, au precizat sursele citate.

Drona a fost observata de angajatii Penitenciarului Mioveni, in 21 februarie, in jurul orei 01.15, aceasta survoland, de la o inatime de aproximativ 50-100 metri, spatiul aerian al unitatii de detentie, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al penitenciarului, Laura Olteanu.

Reprezentantii penitenciarului au anuntat imediat Politia Mioveni, care a intervenit in timp ce drona inca survola unitatea de detentie.

"In continuare, o echipa formata din agenti de penitenciare, impreuna cu echipajul de politie, s-a deplasat la locul de unde a fost dirijat aparatul zburator pentru a fi scotocita zona. Cu aceasta ocazie, in afara unitatii, a fost descoperit un colet care a fost ridicat de organele de politie. Au fost efectuate controale in zona curtilor de plimbare din cadrul Penitenciarului Mioveni si a Penitenciarului Spital Mioveni, nefiind descoperite obiecte interzise", a precizat Laura Olteanu.