Curtea Constitutionala (CCR) l-a invitat, miercuri, pe presedintele Klaus Iohannis la sedinta in care vor fi dezbatute cele doua sesizari de conflict juridic de natura contitutionala intre puterile statului pe tema OUG 13, sesizari facute de catre seful statului si de catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), informeaza News.ro.

Valer Dorneanu, presedintele CCRFoto: Agerpres

UPDATE 15.37 Potrivit programului de pe pagina Administratiei Prezidentiale, Klaus Iohannis are pe agenda de miercuri doar ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functie a membrilor Consiliului Concurentei, ce va avea loc Palatul Cotroceni de la ora 15.00.

"Avem o sedinta publica maine, o sa avem sedinta prin care vom solutiona cele doua sesizari pe conflict de natura constitutionala intre puterile statului, intre Parlament si puterea judecatoreasca, intre Parlament si Guvern. Am invitat partile, l-am invitat si pe presedintele Romaniei, dar nu in calitate de parte, ca nu e parte. Parte sunt Parlament, Guvern si CSM. Am adresat o invitatie de a participa la sedinta si presedintelui. Vom vedea maine daca vine sau nu, noi ne-am facut datoria sa-l instiintam cu privire la termenul de judecata al sesizarii pe care domnia sa a facut-o si una similara a facut CSM", a declarat presedintele CCR, Valer Dorneanu.

El a mai spus ca exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului impotriva OUG 13 va fi dezbatuta joi de Curtea Constitutionala.