Circa o mie de persoane, majoritatea in varsta, au protestat vineri langa Palatul Cotroceni, ei scandand impotriva presedintelui Klaus Iohannis si in favoarea Guvernului, relateaza Digi24. Potrivit unor informatii obtinute de Digi, protestul ar fi fost stabilit si organizat de trei lideri PSD - Gabriela Firea, Lia Olguta Vasilescu si Codrin Stefanescu.

----------------

21:45 La mitingul de la Cotroceni, cu putin timp inainte de ora 22,00, se mai aflau circa 50 de persoane, care scandau "Ce-am votat sa fie respectat" si "Demisia, demisia!"

20:35 Oamenii au inceput sa plece de la protest, a ramas un grup compact in fata intrarii care scandeaza impotriva lui Klaus Iohannis

20:12 Mircea Badea a scris, pe contul lui de Facebook, ca se afla in Statele Unite, dar este reprezentat la protestul de la Cotroceni de tatal si de sora sa.

"Din pacate nu ma pot teleporta, dar la protestul de la Cotroceni ma reprezinta sora, tata si prietenul Bogdan. Protestez pe la New York de unul singur dupa cum vedeti in poze".

19:55 Protestatarii continua sa scandeze la Palatul Cotroceni: "Demisia", "DNA nevasta sa ti-o ia"/

Cateva persoane au fluiere si vuvuzele / Se mai scandeaza "Tradatorul, tradatorul!"

19.40La Cotroceni sunt acum 700, din care 60 de revolutionari care ar fi adusi de Codrin Stefanescu si instruiti sa stea pana cand primesc ordin sa plece

18:50 In fata Palatului Cotroceni s-au adunat circa 1.500 de oameni: "Suspendare pentru instigare"

18:42 Un grup compact de cateva sute de oameni e masat in fata intrarii principale a Palatului Cotroceni / Se scandeaza "Guvernul PSD", "DNA, fara cucuvea", "Tradatorul, Tradatorul"

18:35 Imagini de la protest

17:40 Agentia news.ro anunt ca peste 1.000 de persoane protesteaza la protestul de la Palatul Cotroceni, care scandeaza "Jos Iohannis", "Grindeanu, nu te lasa, noi suntem de partea ta", "PNL si USR aceeasi mizerie". Circulatia rutiera prin fata Palatului Cotroceni a fost blocata. Protestatarii sunt masati pe strada Dr. Gh. Marinescu

La protestul de la Palatul Cotroceni vin in continuare oameni, numarul manifestantilor fiind in crestere. Dupa ce numarul protestatarilor a crescut, circulatia a fost blocata in fata Palatul Cotroceni, pe ambele sensuri ale bulevardelor Gheorghe Marinescu si Eroii Sanitari.

UPDATE 17:00 Apar primele incidente la manifestatia pro-Guvern de la Cotroceni: Un tanar a aruncat cu zapada in oameni, iar un altul a stropit cu ulei cateva persoane. Ambii barbati au fost luati de jandarmi si urcati in duba, potrivit Digi 24.

UPDATE 16:50 Numarul protestatarilor a ajuns la circa 500. Acestia scandeaza "Demisia" si "Iohannis si ai lui, tradatorii neamului" si au pancarte pe care scrie ¬ "Sustin Guvernul legitim", "Jos Iohannis", "Jos Kovesi" si "Jos labele de pe Guvern".

UPDATE 15.40 Numarul manifestantilor de la Cotroceni a crescut la aproape 200.

UPDATE 15.10 Aproape 100 de persoane manifesteaza la aceasta ora la Palatul Cotroceni. Protestatarii cer demisia presedintelui Iohannis, pe care il acuza de tradare, relateaza Digi24.

"Ar fi vorba despre un mars pasnic, la care sa participe cei care sustin Guvernul Grindeanu, iar manifestatia ar urma sa aiba loc in zona Palatului Cotroceni. Scopul mitingului ar fi acela de a demonstra ca protestele care au avut loc in Capitala si in alte orase din tara in ultimele sase zile nu reprezinta vocea majoritatii", a notat Digi24 in pagina electronica.

Si Adevarul scrie, citand surse din PSD, ca de mobilizarea oamenilor iesiti in strada s-a ocupat Octavian Raducanu, la propunerea lui Codrin Stefanescu.

Oficial, Partidul Social Democrat nu isi asuma organizarea manifestatiei, insa PSD s-ar pregati pentru un miting autorizat joia viitoare, fara ca acest lucru sa fi fost, pana acum, anuntat oficial, mai scrie Digi24.

UPDATE 2: Potrivit surselor HotNews.ro, organizarea mitingului pare a fi un rezultat al luptelor interne intre diverse factiuni din PSD, lupte pornite din momentul in care pozitia lui Dragnea a inceput sa se subrezeasca.

UPDATE 1: Cu putin timp in urma, liderul PSD Liviu Dragnea a precizat pe pagina sa de Facebook ca partidul nu organizeaza niciun fel de manifestatie in cursul acestei zile, adaugand ca mesajele in acest sens de pe retelele de socializare nu apartin PSD.

"Partidul Social Democrat nu organizeaza astazi niciun miting sau manifestatie publica. Mesajele de mobilizare aparute pe retelele de socializare nu sunt din partea PSD", a scris Liviu Dragnea.