Cauza incendiului in care au ars, in noaptea de marti spre miercuri, trei gospodarii din municipiul Bacau a fost un scurtcircuit electric la un conductor defect sau neizolat corespunzator, a declarat, pentru Agerpres, capitanul Andrei Grecu, purtatorul de cuvant al ISU Bacau.

Incendiul a fost anuntat in jurul orei 0,40 iar pompierii sositi la fata locului au constatat ca s-a extins la alte doua gospodarii.

'Avand in vedere cele constatate de catre pompierii bacauani, in urma recunoasterii s-a luat masura suplimentarii fortelor si mijloacelor la locul incendiului. In urma efortului concentrat al celor 43 de pompieri salvatori s-a reusit, la ora 1,50, localizarea incendiului. Interventia militarilor a fost ingreunata de presiunea scazuta din reteaua de hidranti stradali, de autoturismele parcate ce au pus in dificultate accesul mijloacelor de interventie, de distantele mici dintre constructii ce au favorizat extinderea incendiului pana la sosirea fortelor de interventie, de vantul ce batea in rafale favorizand propagarea flacarilor la vecinatati si nu in ultimul rand de temperaturile scazute ce s-au inregistrat pe timpul interventiei. Incendiul a fost lichidat la ora 3,42', a declarat capitanul Andrei Grecu, purtatorul de cuvant al ISU Bacau.

In urma incendiului au ars etajul, mansarda si acoperisul casei de locuit pe o suprafata de aproximativ 140 de metri patrati, dar si bunurile din interiorul locuintei, autoturismul din curte si acoperisul unei anexe pe o suprafata de 55 metri patrati. In a doua gospodarie a ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de aproximativ 85 metri patrati si s-au degradat bunuri, iar in a treia locuinta a ars casa pe o suprafata de aproximativ 80 de metri patrati, iar bunurile din interior au fost distruse.