Alte aproximativ 30 de autoturisme sunt blocate, miercuri dimineata, in zapada, pe drumul dintre localitatile constantene Nicolae Balcescu si Dorobantu, echipele de interventie incercand, la ora transmiterii acestei stiri, sa le deszapezeasca, scrie news.ro.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, miercuri dimineata, echipele de salvare intervin in mai multe zone din judetul Constanta unde sunt probleme din cauza viscolului.

Astfel, se intervine pe drumul dintre localitatile Nicolae Balcescu si Dorobantu, unde la ora transmiterii acestei stiri sunt inzapezite aproximativ 30 de masini.

De asemenea, mai este un autoturism blocat in zona localitati Castelu, inspre care au pornit utilaje de deszapezire.

De marti seara si pana la aceasta ora, alte aproximativ 50 de autoturisme au fost blocate pe drumuri pline de zapada.

O parte dintre cele peste 70 de persoane care se aflau in masini, au fost cazate la primarii, in timp ce altele au refuzat si au preferat sa stea in autoturisme, insa toate au primit hrana si ceai.

Potrivit sursei citate. in judetul Constanta actioneaza peste 700 de pompieri, jandarmi, drumari si alti salvatori, cu 320 de utilaje si autospeciale.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu, a facut apel la oameni sa nu paraseasca localitatile decat in caz de maxima urgenta. De asemenea, el le-a cerut primarilor ca incepand cu ora 20.00 sa nu mai permita masinilor sa iasa din localitati.

Toate drumurile nationale din judetul Constanta, cu exceptia DN39 Constanta - Mangalia, sunt inchise, marti seara, din cauza viscolului, aceeasi masura fiind luata si pentru autostrazile A2 Bucuresti ¬ Constanta si A4 Ovidiu - Agigea.