Executivul a abrogat, vineri, hotararea de guvern prin care Oana Schmidt-Haineala a fost numita membru al Plenului Oficiului pentru Combaterea Spalarii Banilor - functie in care fosta sefa CSM fusese numita de Cabinetul Ciolos marti -, invocand evitarea unei stari de incompatibilitate cu calitatea de magistrat. In locul acesteia, Guvernul a decis sa fie numit Constantin Catalin Radu, secretar general al Ministerului Justitiei.

Oana Schmidt-Haineala (foto arhiva)Foto: Agerpres

Intr-un comunicat difuzat vineri seara, Guvernul anunta ca "a abrogat, astazi, Hotararea Guvernului nr.1019/2016 privind numirea doamnei Oana-Andrea Schmidt-Haineala ca membru al Plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, pentru evitarea incidentei, incepand cu data de 7 ianuarie 2017, a unei stari de incompatibilitate cu calitatea de magistrat".

Potrivit sursei citate, "demersul este intemeiat pe cererea expresa a doamnei Oana-Andrea Schmidt-Haineala formulata la data de 5 ianuarie 2017 si adresata Ministerului Justitiei".

Tot vineri, mai precizeaza Executivul, a fost aprobata, printr-o hotarare de guvern, numirea lui Constantin Catalin Radu, pentru o perioada de cinci ani, ca membru al Plenului Oficiului pentru Combaterea Spalarii Banilor.

Potrivit News.ro, Constantin Radu este secretar general in Ministerul Justitiei, activand anterior in Consiliul Concurentei.

Fosta sefa a CSM Oana Schmidt-Haineala a fost numita in functia de membru al Plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) in 29 decembrie, decizia fiind publicata marti in Monitorul Oficial.

Schmidt-Haineala ar fi fost reprezentanta Ministerului Justitiei in Plenul ONPCSB pentru un mandat de 5 ani, care ar fi trebuit sa inceapa de pe 7 ianuarie.