Indemnizatiile lunare pentru veterani, invalizi si vaduve de razboi au fost majorate cu 75% fata de valoarea actuala, prin Ordonanta de Urgenta, anunta Ministerul Apararii Nationale (MApN).

Guvernul a adoptat in sedinta de marti, la propunerea Ministerului Apararii, o ordonanta de urgenta prin care cuantumul indemnizatiilor lunare cuvenite veteranilor, invalizilor si vaduvelor de razboi a fost majorat cu 75% fata de valoarea actuala, precizeaza News.ro.

Astfel, invalizii de razboi incadrati in categoriile mari mutilati si gradul I de invaliditate vor beneficia lunar de 259 de lei, cei incadrati in gradul II de invaliditate de 231 de lei, iar pentru gradul III de invaliditate cuantumul a fost crescut la 196 de lei.

Tot la 196 de lei au fost stabilite si noile cuantumuri ale indemnizatiilor lunare de veteran de razboi si ale vaduvelor de razboi care nu s-au recasatorit.

In aceeasi sedinta Executivului a fost adoptata, la propunerea Ministerului Muncii, si o hotarare prin care cuantumul ajutorului anual pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de razboi si vaduvelor de razboi, precum si accidentatilor de razboi in afara serviciului ordonat, a fost stabilit la 335 lei.