Politistii le recomanda conducatorilor auto sa adapteze viteza la conditiile meteo si sa nu bruscheze comenzile masinii, in contextul in care miercuri dimineata s-au produs mai multe accidente cu victime pe autostrazile A1 si A2 si pe Centura Capitalei pe fondul neadaptarii vitezei la carosabilul alunecos, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IGPR, pe Autostrada A1, la km 11, a avut loc o tamponare in care au fost implicate doua autovehicule si au fost inregistrate alte trei derapaje, iar la km 36 au fost doua derapaje, in care a fost lovita glisiera metalica.

In judetul Ilfov, pe DNCB, in zona Otopeni, au avut loc trei tamponari fara victime. La intersectia cu A2, pe sensul catre Constanta, a avut loc o tamponare intre zece autoturisme, soldata cu doua victime, iar pe sensul catre Bucuresti, km 11+800, a avut loc o alta tamponare, intre patru autoturisme, fara victime, se arata in comunicat.

Pe Autostrada A2, la km 20, un autoturism a derapat in glisiera (fara victime) la km 21, sensul catre Constanta, a avut loc un accident rutier in care au fost implicate doua autoturisme (doua victime), la km 22 un autoturism a derapat in glisiera (fara victime), la km 51 doua autoturisme s-au tamponat (fara victime), la km 58 trei autoturisme s-au tamponat, din accident rezultand o victima, iar la km 60, doua autovehicule au fost implicate intr-o tamponare (fara victime), precizeaza IGPR.

Politia Romana a actionat miercuri dimineata cu 2.790 politisti, din care 924 rutieri, 1.771 ordine publica si 95 alte categorii. Totodata, in acest context, au fost aplicate opt sanctiuni contraventionale administratorilor de drumuri, in valoare totala de 30.875 lei, precizeaza sursa citata.

Brigada Autostrazi si Misiuni Speciale a aplicat trei sanctiuni pentru autostrazi, IPJ Ilfov a aplicat trei sanctiuni, din care una pentru autostrazi si doua pentru DN, IPJ Dambovita a aplicat o sanctiune pentru DN, iar Politia Capitalei a aplicat o sanctiune pentru DN.

Administratorii de sectoare de drum de pe A1, A2 si DNCB au fost sanctionati contraventional de catre politistii rutieri, conform art. 105 pct. 28 din OUG 195/2002.

"Reamintim ca Politia Romana, prin structurile abilitate, a demarat inca de la sfarsitul lunii august activitati de verificare a viabilitatii autostrazilor si drumurilor nationale, de informare a administratorilor de drumuri in vederea respectarii prevederilor legale si pregatirea stocurilor necesare asigurarii unei interventii optime", se arata in comunicat.

Politistii le mai recomanda conducatorilor auto sa se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmeaza sa-l parcurga si sa-si pregateasca autoturismul pentru calatorie.