O cisterna incarcata cu aproape 13 000 litri de GPL, din Republica Moldova, s-a rasturnat, in noaptea de luni spre marti, pe DE581, pe raza localitatii vasluiene Valea Grecului, scrie Agerpres.

UPDATE: Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca in judetul Vaslui, circulatia rutiera pe DN24B (E581) Albita - Husi este intrerupta pe ambele sensuri la intrarea in orasul Husi. Masura a fost luata de autoritati pentru a se permite transbordarea in conditii de siguranta a incarcaturii (gaz petrolier lichefiat) dintr-o cisterna rasturnata pe marginea drumului intr-o alta cisterna.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui, cpt. Petru Iftene, la locul producerii accidentului au intervenit pompieri din cadrul Sectiei Husi, cu doua autospeciale de stingere, pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

"La ora 5.00 au inceput operatiunile de transvazare din cisterna rasturnata, intr-o alta cisterna sosita din Republica Moldova. Pentru alimentarea pompelor s-a utilizat un generator trifazat, solicitat de la un distribuitor de energie electrica. Pompierii monitorizeaza indeaproape operatiunile, fiind creat un dispozitiv de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire", a declarat reprezentantul ISU Vaslui.

La fata locului a fost prezent si prefectul judetului Vaslui, Isabel Bogdan.

"In zona a existat pericol de explozie, dar fortele ISU s-au mobilizat si au actionat pentru asigurarea masurilor specifice in zona. Traficul a fost blocat, apoi s-a dat drumul, alternativ, pe un singur sens de mers. Odata cu inceperea operatiunii de descarcare a cantitatii de GPL intr-o alta cisterna, circulatia a fost din nou oprita pe DE581, catre Vama Albita", a declarat Isabel Bogdan.

Potrivit autoritatilor nu au fost inregistrate victime si nici scurgeri din cisterna. Politistii rutieri efectueaza cercetari pentru a stabili cum s-a produs accidentul.